• 5 Αυγούστου, 2021

Ποιά περιοχή ανοίγει το ψευδοκράτος στα Βαρώσια – Πόσες ελληνοκυπριακές περιουσίες περιέχει

 Ποιά περιοχή ανοίγει το ψευδοκράτος στα Βαρώσια – Πόσες ελληνοκυπριακές περιουσίες περιέχει

175 χιλιάδες τ.μ. στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου αποστρατικοποιούνται, μετά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κίμπρις Ποστασί», στην περιοχή του Βαρωσιού, «η οποία αφαιρέθηκε από το καθεστώς της στρατιωτικής ζώνης» και μετατράπηκε σε αστική περιοχή, υπάρχουν ιδιωτικά ακίνητα που ανήκουν σε 36 Ελληνοκύπριους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση στην «Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας». Πρόκειται για την περιοχή του Αγίου Νικόλα και καλύπτει τα περίχωρα της μεγάλης εκκλησίας στην είσοδο του Βαρωσιού.

Την είδηση της τροποποίησης ενός μικρού τμήματος του Βαρωσιού έδωσε στην δημοσιότητα ο ηγέτης των τ/κ, Ερσίν Τατάρ. Ο κ. Τατάρ επεσήμανε ότι «η επιστροφή της περιουσίας στους κατόχους θα είναι δυνατή μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το νόμο». Πρόκειται για μια περιοχή που αντιστοιχεί στο 3,5% του Βαρωσίου και σύμφωνα με το τ/κ δημοσίευμα και τις τελευταίες δηλώσεις στην τ/κ πλευρά από σήμερα «αφαιρείται από το καθεστώς στρατιωτικής ζώνης».