• 19 Ιανουαρίου, 2022

ΠΟΕΔΗΝ: Υπερδιπλασιασμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, έντονος ο κίνδυνος για ενδονοσοκομειακή διασπορά

 ΠΟΕΔΗΝ: Υπερδιπλασιασμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, έντονος ο κίνδυνος για ενδονοσοκομειακή διασπορά

Για κατάσταση που έχει ξεφύγει κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ που παραθέτει στοιχεία από τη χθεσινή εφημερία.

Το ανησυχητικό δεδομένο είναι ο υπερδιπλασιασμός των εισαγωγών με τα νοσοκομεία να δέχονται αφόρητη πίεση.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ χρειάζεται επίταξη ολόκληρων ιδιωτικών κλινικών χωρίς παζάρια για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ ο ΕΟΔΥ πρέπει να αξιοποιήσει τους ιδιώτες γιατρούς στο να επιτηρούν την επιδημιολογική πορεία του ιού στην κοινότητα και να κάνουν δωρεάν τεστ στους πολίτες.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Στην εφημερία του Λαϊκού Νοσοκομείου οι εισαγωγές λόγω κοροναϊού έφτασαν τις 52, από τις 22 που καταγράφονταν σε προηγούμενες εφημερίες. Στο Κρατικό Νίκαιας έγιναν περίπου 35 εισαγωγές με τα κρεβάτια να γεμίζουν γρήγορα και ασθενείς να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Ίδια εικόνα και στο Παπαγεωργίου με 41 εισαγωγές. Οι 25 κλίνες ΜΕΘ έχουν γεμίσει ενώ 10 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ.

Και σήμερα σε όλη τη χώρα δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους ή σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ.
Επίταξη ιδιωτικού τομέα

Η επιστράτευση ιδιωτικών γιατρών πρέπει να γίνει προκειμένου ο ΕΟΔΥ να τους αξιοποιήσει στην παρακολούθηση περιστατικών κορονοϊού στη κοινότητα και να κάνουν τεστ δωρεάν στους πολίτες.

Θα πρέπει χωρίς παζάρια να γίνει επίταξη ολόκληρων κλινικών του ιδιωτικού τομέα για να εφημερεύουν εξίσου με τα νοσοκομεία, να εξετάζουν έκτακτα περιστατικά και να εισάγουν περιστατικά κοροναϊού για νοσηλεία όχι μόνο σε απλές κλίνες, αλλά και σε ΜΕΘ.

Μέχρι τώρα δέχονται περιστατικά κορονοϊού για αποκατάσταση αφού πρώτα σταθεροποιούνται στα νοσοκομεία. Εάν γίνει το ίδιο είναι κοροϊδία.

Δεν έχει νόημα πια να στερείται το σύστημα από 7.000 υπαλλήλους που βρίσκονται σε αναστολή μεταξύ αυτών 2.500 ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, την ώρα που εργάζονται εκατοντάδες συνάδελφοι με ενεργή νόσο κοροναϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ για μείωση των ημερών καραντίνας.
Υπάρχει μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά ήδη με 2.500 συναδέλφους σε καραντίνα

Σε σχέση με το περασμένο χειμώνα μετράμε 11.000 απώλειες από τα νοσοκομεία. 6.500 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις και τώρα 2.500 συνάδελφοι σε καραντίνα επειδή νοσούν. Από αυτούς περίπου 1.200 βρίσκονται στην Αττική.