ΠΟΕΔΗΝ: Πώς το κράτος “ανταμείβει” τους υγειονομικούς ενόψει Πάσχα!

 ΠΟΕΔΗΝ: Πώς το κράτος “ανταμείβει” τους υγειονομικούς ενόψει Πάσχα!

Πολλές και σοβαρές είναι οι καταγγελίες που κάνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννάκος για διακρίσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών σε βάρος των υγειονομικών υπαλλήλων, σχετικά με την καταβολή του μισθού τους ενόψει των εορτών του Πάσχα, κάνοντας σύγκριση με την αντίστοιχη αντιμετώπιση που επιφυλάσσεται προς άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Της Ρούλα Σκουρογιάννη

Τη μεγάλη αδικία για το υγειονομικό προσωπικό επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος στον διαχωρισμό και την πληρωμή του μισθού τους μετά το Πάσχα, σε αντίθεση με τους δημοσίους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας που πληρώνονται πριν το Πάσχα.

Επισημαίνει επίσης ότι «4.000 συνάδελφοι των νοσοκομείων δεν πληρώθηκαν το μισθό τους στις 15 Απριλίου», υπογραμμίζοντας την ακρίβεια που υπάρχει και προκαλεί πρόσθετες δυσκολίες σε όλους. Με πικρία, μάλιστα, τονίζει: «Θα φάμε χειροκροτήματα… Ντροπή!», υπενθυμίζοντας τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα για τον ηρωισμό των υγειονομικών κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τα εξής:

«Το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι με κοινωνική  ευαισθησία και έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει Πάσχα, με συντονισμένες ενέργειες, προγραμματίζει την πληρωμή του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, αντί για 26 Απριλίου.

Ωστόσο, οι υγειονομικοί του ΕΣΥ, καθώς και οι εργαζόμενοι στις προνοιακές Μονάδες δημόσιοι υπάλληλοι, όπως ενημερωθήκαμε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα πληρωθούμε το μισθό μας κατόπιν της εορτής του Πάσχα, στις 27 Απριλίου…

Έχουν φτυσμένους τους πολεμιστές, τους ήρωες του υγειονομικού πολέμου ακόμη και σε αυτό…

Για τους υγειονομικούς των 850 ευρώ το μήνα δεν υπάρχει ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας, δεν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες…
Δεν υπάρχει ακρίβεια. Δεν επιτρέπεται να γιορτάσουν το Πάσχα… 
Θα φάμε χειροκροτήματα… Ντροπή!

Υπάρχουν και χειρότερα

Οι 4.000 υγειονομικοί των νοσοκομείων που εργάζονται μέσω του ΟΑΕΔ δεν έλαβαν το μισθό τους στις 15 Απριλίου (μισθός Μαρτίου), λόγω των ειδικών αργιών του Ευρώ που έχουν καθιερωθεί για τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα, όπως ειδοποιήθηκαν από τις τράπεζες».
Μάλιστα, προς επιβεβαίωση, κοινοποιεί την ειδοποίηση της τράπεζας για τη μη χορήγηση του μισθού στους συναδέλφους του ΟΑΕΔ. (βλ. φωτογραφία)

«Πού είναι εδώ η κοινωνική ευαισθησία του υπουργείου Οικονομικών, τη στιγμή που οι συνάδελφοι δεν έχουν να φάνε;», διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.

«Και βέβαια δεν ξεχνάμε τους 3.500 συναδέλφους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναστολή (το μέτρο της αναστολής αφορά 7.500 συναδέλφους), χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος και οκτώ μήνες είναι χωρίς μισθό και θα περάσουν μαύρο Πάσχα…

Τρείς από τους έξι υγειονομικούς σε αναστολή συνεχίζουν την απεργία πείνας. Οι άλλοι τρεις κατέρρευσαν. Θα κάνουν Πάσχα στα σκαλιά του υπουργείου Υγείας. Αν αντέξουν. Τέτοια αναλγησία!

Κατά τα άλλα, Χρόνια Πολλά!

Αναμένουμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Χρήστος Σταθόπουλος