ΠΟΕΔΗΝ :”Να μην κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που τα έχουν κάνει θάλασσα με τους εμβολιασμούς”

 ΠΟΕΔΗΝ :”Να μην κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που τα έχουν κάνει θάλασσα με τους εμβολιασμούς”

Σκληρή επίθεση στην πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου η οποία κατηγόρησε τους υγειονομικούς ότι ευθύνονται για την διασπορά στο νοσοκομείο “Αγ.Ανδρέας” στην Πάτρα εξαπέλυσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος απορρίπτει κατηγορηματικά τις ευθύνες που αποδίδονται σε γιατρούς και νοσηλευτές.

«Απαράδεκτο αυτά που προσάπτουν στους υγειονομικούς που κόλλησαν τον μεταλλαγμένο ιό στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών. Για να μη χαλάσει το αφήγημα της κυβέρνησης για τα λάθη και τις παραλείψεις του συστήματος φταίνε οι υγειονομικοί», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Θύελλα και εντός ΝΔ από τις δηλώσεις Γεωργιάδη για την εστίαση – Επιχείρηση αντιπερισπασμού με το ν/σ για τα Πανεπιστήμια – Ανεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ήταν ξέφραγο αμπέλι. Έμπαιναν οι συνοδοί οπότε ήθελαν χωρίς έλεγχο. Συνοδοί και ασθενείς έμπαιναν χωρίς τεστ κορωνοϊού».

«Έτσι γέμισε κορωνοϊό η Παθολογική Κλινική. Κανένα μέτρο από τη διοίκηση. Η διασπορά συνεχίζεται και σε άλλες κλινικές. Έχασε τη ζωή της μία νέα γυναίκα», συνεχίζει και διερωτάται:

«Αλήθεια έγινε έλεγχος στους συνοδούς και ασθενείς που κόλλησαν κορωνοϊό να δούμε αν πάσχουν από το μεταλλαγμένο ιό; Ή φταίνε και αυτοί που δεν έκαναν το εμβόλιο επειδή δεν ήρθε η σειρά τους;»

«Δεν έχουμε εικόνα των μεταλλάξεων του ιού στη χώρα μας καθ’ ότι τα εργαστήρια στα νοσοκομεία δεν έχουν δυνατότητα τέτοιων αναλύσεων. Μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται σε δύο εργαστήρια που έχουν τέτοια δυνατότητα σε όλη τη χώρα», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Να μην μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που τα έκαναν θάλασσα με τους εμβολιασμούς. Άλλα σχεδίαζαν άλλα γίνονται με τα εμβολιαστικά κέντρα και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων. Να κοιτάξουν στο καθρέφτη και να πουν το δάσκαλε που δίδαξες και λόγο δεν εκράτεις», συμπληρώνει.

Όπως εξηγεί αναλυτικότερα, στο εν λόγω νοσοκομείο στην Πάτρα είχαν εμβολιαστεί κάποιοι τη πρώτη δόση και κόλλησαν όπως και σε πολλά νοσοκομεία.

«Πολλοί συνάδελφοι πρώτες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση δεν έχουν ακόμη ικανό αριθμό αντισωμάτων. Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων κατηγορούν τους υγειονομικούς που μέχρι χθες χειροκροτούσαν:

Πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί δόθηκε μία ημέρα προθεσμία να δηλώσουμε εγγράφως συμμετοχή στον εμβολιασμό. Όσοι είχαν νοσήσει αποκλείστηκαν. Ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα και Θεσσαλία είναι πάρα πολύ. Οι συνάδελφοι αυτοί τώρα καλούνται να κάνουν έλεγχο αντισωμάτων πληρώνοντας από τη τσέπη τους την εξέταση και εάν δεν έχουν αντισώματα εγγράφονται στη πλατφόρμα και θα εμβολιασθούν με το γενικό πληθυσμό. Σε ένα χρόνο και βάλε», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

«Πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων τους ζητάνε να εμβολιασθούν και δεν υπάρχουν εμβόλια. Συνάδελφοι που δεν πήραν χαμπάρι ότι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον εμβολιασμό μέσα σε μία ημέρα και όσοι ήταν επιφυλακτικοί είχαμε διαβεβαιώσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι θα δοθεί νέα δυνατότητα συμμετοχής. Δεν δόθηκε ποτέ. Επιθυμούν τώρα να εμβολιασθούν και δεν υπάρχουν εμβόλια Τους λένε να εγγραφούν στη πλατφόρμα με το γενικό πληθυσμό. Επειδή δεν είμαστε άνω των 80 ετών θα εμβολιαστούμε σε ένα χρόνο. Κάποιοι εμβολιαστήκαν με την 6η δόση. Το ποσοστό συμμετοχής είναι στο 45 με 50%», συμπληρώνει.

«Εάν δοθεί δεύτερη ευκαιρία η συμμετοχή θα είναι καθολική. Λίγο περισσότερο του 50% είναι η συμμετοχή στους γιατρούς και λιγότερο στις άλλες ειδικότητες. Παρόμοια ποσοστά και στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας. Πως φταίνε οι υγειονομικοί για τον μεταλλαγμένο ιό; Που τον βρήκαν αφού οι ασθενείς του νοσοκομείου που κόλλησαν υποτίθεται δεν πάσχουν από τους μεταλλαγμένους ιούς;»

«Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάστηκαν τώρα θέλουν να εμβολιαστούν και δεν υπάρχουν εμβόλια. Τους στέλνουν να εγγραφούν στη Πλατφόρμα με το γενικό πληθυσμό. Σε ένα χρόνο. Τι μας κάνουν; Μας τιμωρούν; Και μετά λένε ότι φταίμε. Ντροπή επιστήμονες, ειδικοί να περνούν μια καρέκλα εκ δεξιών του υπουργού και να εκστομίζουν λέξεις χειρότερες των πολιτικών», καταλήγει ο Μιχάλ.

Μανώλης Δράκος