• 23 Ιουνίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου δεν είναι η μόνη που έχει υψηλή θνητότητα – Τι συνέβη σε Έδεσσα και Καρπενήσι

 ΠΟΕΔΗΝ:  Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου δεν είναι η μόνη που έχει υψηλή θνητότητα – Τι συνέβη σε Έδεσσα και Καρπενήσι

Τρεις αιτίες υποδεικνύει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ως τις αιτίες για την υψηλή θνητότητα, με αφορμή την περίπτωση του νοσοκομείου Αγρινίου.

Τις «αυτοσχέδιες» ΜΕΘ, το ελάχιστο ανειδίκευτο προσωπικό και γενικά την υποστελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υψηλή θνητότητα για παράδειγμα έχουν οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Στο νοσοκομείο Έδεσσας λειτούργησε αυτοσχέδια ΜΕΘ 6 κλινών κορονοϊού, με θνητότητα που αγγίζει το 100%».

Αναφορικά με τη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει: «Η ΜΕΘ Αγρινίου, 5 κλινών, από τον Οκτώβρη μετατράπηκε σε κορονοϊού. Κατέληξαν περί τους 35 ασθενείς. Πριν το κορονοϊό, ήταν γενική ΜΕΘ και η θνητότητα ήταν στα επίπεδα του μέσου όρου των άλλων ΜΕΘ. Ο διευθυντής της ΜΕΘ επανειλημμένως ζήτησε τη στελέχωσή της με έμπειρο, εξειδικευμένο προσωπικό. Το αντίθετο έγινε. Μετακινήθηκε έμπειρο προσωπικό και η ΜΕΘ στελεχώθηκε με δύο επικουρικούς γιατρούς και επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό, ανειδίκευτο».

Κοροναϊός: Νέα μετάλλαξη στην Κρήτη – Εντοπίστηκαν 3 κρούσματα (vid)

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου δέχθηκε διασωληνωμένους ασθενείς από νοσοκομεία της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας.

«Η κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου, στην κορύφωση νοσήλευε 45 ασθενείς με κάλυψη από έναν ιδιώτη παθολόγο γιατρό, με μπλοκάκι, τις πρωινές ώρες. Απόγευμα και νύκτα, καλύπτεται από τους εφημερεύοντες παθολόγους γιατρούς, όποτε παρίσταται ανάγκη.

Στο νοσοκομείο Καρπενησίου, από όπου γίνονται διακομιδές στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει ότι κάποια στιγμή δεν είχαν γιατρούς ούτε για διασωλήνωση.

Εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊό κατέληξαν σε κλινικές κορονοϊού, πολλοί κατέληξαν διασωληνωμένοι σε κλινικές, ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Εκατοντάδες ασθενείς με κορονοϊό κατέληξαν σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ. Η οποία έρευνα θα καταδείξει ως υπεύθυνο το σύστημα υγείας και τις παθογένειές του» καταλήγει.