ΠΟΕΔΗΝ για το ακαταδίωκτο: Η κυβέρνηση ανταμείβει τα μέλη της επιτροπής για την αφοσίωσή τους

Ως ανταμοιβή της κυβέρνησης στα μέλη της επιτροπής για την αφοσίωσή τους στο κυβερνητικό αφήγημα αντιμετώπισης της πανδημίας χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, την αιφνιδιαστική ψήφιση, αργά χτες το βράδυ, τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για το ακαταδίωκτο των μελών των τριών επιτροπών που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας και των εμβολιασμών. 

Της Ρούλα Σκουρογιάννη

Προσθέτει, επίσης, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη σιωπή τους για τις πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διαχείριση. Εξασφαλίζει την επιστημονική κάλυψη σε λάθη και παραλείψεις, σε επίπεδο πρόληψης και νοσοκομειακής περίθαλψης. «Μέχρι και για τις μάσκες μας λέγανε ότι δε χρειάζονται στην πρώτη φάση (της πανδημίας), επειδή πωλούνταν στη μαύρη αγορά», σχολιάζει ο κ. Γιαννάκος.

Νεκρή γυναίκα στο μετρό της Πανόρμου – Απεγκλωβίστηκε άτομο στο Χολαργό

«Με τις αντικρουόμενες οδηγίες που εξέδιδαν για τους υγειονομικούς που αφορούσαν τα μέσα ατομικής προστασίας, την πρόληψη, την καραντίνα, μας έστελναν ως πρόβατα επί σφαγή στη νοσηλεία περιστατικών κοροναϊού.

Την ώρα που τα μέλη της επιτροπής απαλλάσσονται, συνδικαλιστικά στελέχη και υγειονομικοί διώκονται υπηρεσιακά και ποινικά από τους διοικούντες το σύστημα.

Επαγγελματίες υγείας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, με αποφάσεις ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΕΙΟΥ, που καταλογίσθηκαν σε βάρος των νοσοκομείων σε προσφυγές συγγενών ασθενών. 

Εδώ, καμία ευαισθησία η κυβέρνηση!

Τελικά, με το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής, υπάρχει κίνδυνος να «την πληρώσουν» το μάχιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων σε τυχόν προσφυγές από οποιονδήποτε.Όλοι εμείς εκτεθειμένοι», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος

Χρήστος Σταθόπουλος