• 16 Ιανουαρίου, 2021

“Πνίγηκε” το κέντρο της Αθήνας – Κοκτέιλ σκόνης – νοτιάδων

 “Πνίγηκε” το κέντρο της Αθήνας – Κοκτέιλ σκόνης – νοτιάδων

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο είναι αποπνικτική λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει σκεπάσει τον Αττικό ουρανό. Χαρακτηριστικό είναι πως οι νοτιάδες κρατούν τη θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Ο υδράργυρος λίγο μετά τις 7 το πρωί έδειχνε 17 βαθμούς (!), θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε άνοιξη παρά στην καρδιά του χειμώνα.

Το… κοκτέιλ σκόνης και νοτιάδων έχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, με τους ειδικούς να συνιστούν την αποφυγή μετακινήσεων, κάτι το οποίο ισχύει άλλωστε και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πάντως, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από το απόγευμα με τον υδράργυρο να κάνει… βουτιά έως και 10 βαθμών ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά μοντέλα, να δούμε χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας!

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Σήμερα, Τρίτη (12/1) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.