• 29 Ιανουαρίου, 2022

Πλημμύρισε το Κενοτάφιο του μνημείου του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα

 Πλημμύρισε το Κενοτάφιο του μνημείου του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα

Δύο ημέρες πριν συμπληρωθούν 78 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της σφαγής των Καλαβρύτων από τις κατοχικές δυνάμεις των Ναζί το μνημείο του Ολοκαυτώματος έπαθε σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισε το Κενοτάφιο στο Μνημείο της Εκτέλεσης στα Καλάβρυτα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία του Δήμου Καλαβρύτων επιχείρησαν όλη μέρα σήμερα με αντλία για την απάντληση των υδάτων από τον ιερό χώρο μνήμης. 

Οι ζημιές στις γύρω περιοχές είναι σημαντικές από το πέρασμα της κακοκαιρίας, ενώ έχει κλείσει ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με το kalavrytanews.com στον δρόμο από Καλάβρυτα προς Χιονοδρομικό – Κλειτορία λίγο πριν τον «Πένταρχο» το ένα ρεύμα του δρόμου έχει κλείσει από κατολίσθιση φερτών υλικών.

Eπιχείρηση για να σωθεί οικογένεια

Νωρίτερα στα Δουμενά Καλαβρύτων έγινε επιχείρηση διάσωσης μιας τετραμελούς οικογένειας.

Τα τέσσερα άτομα επέβαιναν σε ΙΧ επιβατικό όχημα που ακινητοποιήθηκε λόγω των υδάτων και των φερτών υλικών που είχαν σκεπάσει το οδόστρωμα.

Κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων και άμεσα δυο οχήματα με 4 Πυροσβέστες, έφτασαν στο σημείο και με ασφάλεια μεταφέρουν με ασφάλεια στα Καλάβρυτα και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας.