• 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Πλήγμα για της τουριστικές επιχειρήσεις οι διακοπές ρεύματος στο δήμο Αριστοτέλη

 Πλήγμα για της τουριστικές επιχειρήσεις οι διακοπές ρεύματος στο δήμο Αριστοτέλη

Διανύοντας την πιο υψηλή τουριστικά σεζόν και εν μέσω καύσωνα, στην ανατολική Χαλκιδική και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης και της Αμμουλιανής, οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουρισμού ήρθαν αντιμέτωποι με πολύωρες διακοπές ρεύματος και σοβαρά προβλήματα. Ειδικά, στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, παρόλο που είναι εξοπλισμένες με γεννήτριες, οι διακοπές ρεύματος των τελευταίων 24ωρων προκάλεσαν σημαντικές βλάβες και δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των πελατών αλλά και αγανάκτηση στους ιδιοκτήτες που επεσήμαναν οτι δεν είναι το πρώτο καλοκαίρι που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Μάλιστα ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλλιος Βαλιάνος ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση αποζημίωσης και τον καταλογισμό κάθε αστικής ή άλλης ευθύνης που μπορεί να υπάρχει για τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης των τελευταίων ημερών σε οικισμούς του Δήμου, που ειδικά στην Ουρανούπολη και στην Αμμουλιανή έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ανεπανόρθωτων βλαβών σε δημοτικό μηχανολογικό εξοπλισμό συστημάτων υδροδότησης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Η συνεπαγόμενη έλλειψη νερού και τα ζητήματα δημόσιας υγείας που εγείρονται, έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής εν μέσω καύσωνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, όπως αναφέρει ο Θωμάς Ασλανίδης, director του πεντάστερου ξενοδοχείου Alexandros Palace, το οποίο φιλοξενεί μέχρι και 850 άτομα. Ειδικά, σε μια περίοδο high season και με υψηλές πληρότητες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και συγχρόνως να διατηρήσουν το επίπεδο υπηρεσιών προς τους πελάτες τους.

«Ως Έλληνες είμαστε εξοικειωμένοι με την αρχαία κωμωδία. Αν και αυτό μοιάζει περισσότερο με παρωδία. Να επενδύουμε δηλαδή και να φτιάχνουμε υποδομές για την επιχείρησή μας, τις οποίες συγχρόνως καλούμαστε να θωρακίσουμε από το εξωτερικό κακοσυντηρημένο δίκτυο του κράτους», σημειώνει. «Σχεδόν κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα, όσο καλά κι αν είμαστε προετοιμασμένοι να βγούμε αλώβητοι», προσθέτει.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, εκτός από την εντολή για ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσαν οι διακοπές ρεύματος και οι αυξομειώσεις τάσης στον εξοπλισμό του Δήμου, έδωσε εντολή να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα νομικής παράστασης στο πλευρό όσων πολιτών ενδέχεται να κινηθούν νομικά για βλάβες που έχουν υποστεί, ή κίνδυνο υγείας που έχουν διατρέξει, λόγω των συνεχών διακοπών ηλεκτροδότησης. «Έχουμε επισημάνει εδώ και έναν χρόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει για διάφορους λόγους το δίκτυο ηλεκτροδότησης στον Δήμο Αριστοτέλη και έχουμε ακούσει πλείστες όσες εξηγήσεις και δικαιολογίες, για τις τακτικές διακοπές ρεύματος, που έχουν αποτέλεσμα, όχι μόνο την ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών εν μέσω τουριστικής περιόδου και καύσωνα, όχι μόνο την οικονομική ζημία επαγγελματιών, επιχειρήσεων και Δήμου, αλλά επίσης τον κίνδυνο υγείας ή ενδεχομένως και ζωής, για ανθρώπους που καλούνται να βιώσουν συνεχείς διακοπές και στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στην υδροδότηση, λόγω της ζημίας που προκαλείται στον δημοτικό εξοπλισμό σε γεωτρήσεις και αντλιοστάσια», σημειώνει και προσθέτει: «Το γεγονός ότι ο Δήμος καλείται να διαχειριστεί την αγανάκτηση των πολιτών για προβλήματα που άλλοι προκαλούν, είναι το λιγότερο. Το εξωφρενικό είναι να δαπανούμε ως Δήμος χιλιάδες ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για την ενίσχυση της ύδρευσης, της αποχέτευσης και του φωτισμού στου οικισμούς μας, αλλά αυτό το έργο να αχρηστεύεται εξ` αιτίας της αδυναμίας του αρμόδιου Δημόσιου φορέα είτε να διαφυλάξει, είτε να ενισχύσει τις αντοχές του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή μας. Και όχι, δεν γίνεται όλα να τα ρίχνουμε στην υπερκατανάλωση. Πλέον έχει εξαντληθεί η υπομονή και των δημοτών μας και του Δήμου. Τις δικαιολογίες ας τις πουν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη και εκείνη ας αποφασίσει».

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.