Πλεύρης: Προανήγγειλε παράταση μιας εβδομάδας για τα μέτρα

 Πλεύρης: Προανήγγειλε παράταση μιας εβδομάδας για τα μέτρα

Την παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα… προανήγγειλε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

«Από τη μια βλέπουμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων που έρχεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα που φαίνεται ότι η κορύφωση της μεταλλαξης Όμικρον σε νωρίτερο στάδιο αλλά επειδή στο ΕΣΥ υπάρχει πίεση και από τη Δέλτα συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε την πορεία της πανδημίας, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα ο Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε το επόμενο διάστημα προκήρυξη για 4.000 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού «όπου θα υπάρχει μια αξιολόγηση των ατόμων που ήταν στο ΕΣΥ τώρα και άρα θα μπορέσει το μεγαλύτερο τμήμα των νοσηλευτών που είναι τώρα επικουρικό να γίνει μόνιμο»

Ο Θάνος Πλεύρης ρωτήθηκε και για την τύχη των εργαζομένων στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί αποκαλύπτοντας ότι η πρόταση του υπουργείου Υγείας είναι η υποχρεωτικότητα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στον συγκεκριμένο κλάδο να είναι σε μόνιμη βάση και όποιος δεν τον ολοκληρώσει δεν θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στο ΕΣΥ.

«Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας, είναι όμως μια συνολική κυβερνητική απόφαση. Η εισήγησή μου είναι αυτή. Τον Φεβρουάριο θα ξεκαθαρίσει το θέμα» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Παναγιώτης Δρίβας