• 20 Οκτωβρίου, 2021

Πλεύρης – Μέσα στον Οκτώβριο η καταβολή των εφημεριών στα εμβολιαστικά Κέντρα Υγείας

 Πλεύρης – Μέσα στον Οκτώβριο η καταβολή των εφημεριών στα εμβολιαστικά Κέντρα Υγείας

Εντός του Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για την απογευματινή εφημερία στα εμβολιαστικά Κέντρα Υγείας που θα αφορά αναδρομικά το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη.

Ο υπουργός ανέφερε ότι όποιος εργάζεται θα πρέπει άμεσα να παίρνει και τα χρήματα τα οποία αντιστοιχούν σε αυτή την εργασία, έτσι ρυθμίστηκαν κάποια νομοθετικά ζητήματα που υπήρχαν με τον ν.4798/2021 αναφορικά με τη συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και πλέον «είμαστε έτοιμοι και μέσα στον Οκτώβριο να γίνει η πληρωμή, η οποία και θα αφορά αναδρομικά το διάστημα Ιανουαρίου έως Αύγουστο ώστε να εκλείψει και το πρόβλημα αυτό».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς σε ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, ανέφερε πως με την επιστροφή του ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας θα αποκατασταθεί σιγά σιγά η λειτουργία τους. Από τις Περιφέρειες υπήρξε η δυνατότητα των κατ’ οίκον εμβολιασμών, ενώ έχει δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού σε ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι μπορεί να καλύψουν σε ένα μεγάλο βαθμό το κοινό όπως επίσης και η δυνατότητα εμβολιασμών σε παιδιάτρους όταν έχουμε να κάνουμε με κατηγορίες παιδιών.