• 15 Απριλίου, 2021

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Επτά προσφορές από εταιρείες

 Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Επτά προσφορές από εταιρείες

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας δέχθηκε προσφορές επτά εταιρειών για το σχεδιαζόμενο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το υπουργείο είχε διαπιστώσει μια εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη προμήθειας ψηφιακού πιστοποιητικό εμβολιασμού, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει να εισαχθεί γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ήρθε σε απευθείας επαφή με 29 εταιρείες Τεχνολογίας Πληροφορίων (IT) με μια ταχεία διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού, αναφέρει το περιοδικό.

Η περίοδος προσφοράς ήταν πέντε ημέρες και έληξε την περασμένη Δευτέρα. Ένα μεγάλο μέρος των απαιτήσεων για το προγραμματισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς και το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα μπορείτε να βρεί κανείς στην 24σέλιδη εμπιστευτική «πρόσκληση υποβολής προσφορών» προς τις εταιρείες.

Υπό πίεση το Μαξίμου με την πανδημία εκτός ελέγχου- MRB: Αρνητική αξιολόγηση από το 52%-Επιστρέφουν τα σενάρια περί εκλογικού αιφνιδιασμού

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Spiegel, το λογισμικό πρέπει να είναι σε θέση να επεξεργάζεται πέντε εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα και 200.000 ανά ώρα και να είναι “διαλειτουργικό” με μια ευρωπαϊκή λύση. Κάθε μεμονωμένο πιστοποιητικό ψηφιακού εμβολιασμού δεν πρέπει να κοστίζει περισσότερο από μισό ευρώ. Η τεχνολογία πρέπει επίσης να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κέντρα εμβολιασμού καθώς και σε ιατρεία και να είναι έτοιμη για λειτουργία ως ολοκληρωμένη λύση μετά από μόλις οκτώ εβδομάδες ανάπτυξής της.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία από προηγούμενα σχέδια ψηφιοποίησης, το πρόγραμμα φαίνεται φιλόδοξο, ειδικά επειδή θα πρέπει να συμμετάσχει στην διαδικασία της έκδοσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ο ομοσπονδιακός υπεύθυνος προστασίας δεδομένων. Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, ωστόσο, δεν του είχε υποβληθεί «κανένα σχέδιο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την υλοποίηση του σχεδίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», καταλήγει το περιοδικό.