Πηγές της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας διαρρέουν πώς είναι σίγουρη η παράταση του lockdown

 Πηγές της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας διαρρέουν πώς είναι σίγουρη η παράταση του lockdown

Λίγο μετά την εξαγγελία του καθολικού lockdown στην Αττική και πιθανώς σε Αχαΐα, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη, άρχισαν ήδη να διαρρέουν πληροφορίες προς την κατεύθυνση της παράτασης της καραντίνας. Οι πληροφορίες αυτές μάλιστα υποστηρίζονται και από δηλώσεις επιστημόνων της επιτροπής των ειδικών.

Ειδικότερα σε ρεπορτάζ του sputniknews.gr το οποίο επικαλείται πηγές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Ποστασίας αναφέρεται πώς πρέπει να θεωρείται σίγουρη παράταση της γενικής καραντίνας και τον Μάρτιο.

Παράταση lockdown: “2,5 εβδομάδες δεν είναι αρκετές” – Δηλώσεις μέλους της επιτροπής ειδικών

«Είναι προφανές ότι κινούμαστε βδομάδα-βδομάδα. Αλλά σίγουρα θα παραταθεί το lockdown και μετά τις αρχές Μαρτίου. Θα μας πάρει και τον Μάρτη. Είπαμε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά το πιθανότερο είναι να χρειαστεί καταρχάς να παραταθεί για 10 μέρες. Και βλέπουμε. Βήμα-βήμα, όπως κάναμε ως τώρα. Το ζήτημα κρίνεται βλέποντας τι γίνεται με τα νοσοκομεία, με τις καμπύλες της νόσου κ.ο.κ.» αναφέρουν οι πηγές της ΓΓΠΠ.

Στο ενδεχόμενο παράτασης του lockdown αναφέρθηκαν και ειδικοί, όπως ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του Υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας.

Ο ειδικός εκτίμησε πως οι δύο εβδομάδες lockdown στην Αττική δεν είναι επαρκής και πιθανότητα θα χρειαστεί παράταση των περιορισμών.

«Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις (σ.σ. μάσκες)» είπε στον ΣΚΑΪ.

Παναγιώτης Δρίβας