• 20 Οκτωβρίου, 2021

Πιερρακάκης στο Athens Democracy Forum – “Ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας”

 Πιερρακάκης στο Athens Democracy Forum – “Ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας”

Για τα αλματώδη βήματα στην ψηφιακή μετάβαση της χώρας έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε συζήτηση στο ετήσιο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο Athens Democracy Forum, που διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times, στην Αθήνα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2021 με κεντρικό θέμα «Ανθεκτικότητα και Ανανέωση».

Όπως επεσήμανε, στις προτεραιότητες της στρατηγικής του υπουργείου είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των πολιτών, να χρησιμοποιηθούν απλά τεχνολογικά εργαλεία για να αλλάξει ο τρόπος που παρέχονται οι κρατικές υπηρεσίες στους πολίτες κι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν με το κράτος. «Ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και την λειτουργία του gov.gr το οποίο ξεκίνησε με 503 διαθέσιμες υπηρεσίες και σήμερα αριθμοί περίπου τις 1300. Στο μεταξύ, έκανε λόγο και για τις εκτίναξη των ψηφιακών συναλλαγών σημειώνοντας ότι «από τα 8,8 εκατομμύρια του 2018 έχουμε 150 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές σε ένα εξάμηνο την φετινή χρονιά».

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε τον ρόλο της τεχνολογίας την περίοδο της πανδημίας αναφερόμενος στον 5ψηφιο αριθμό 13033 με τον οποίο οι πολίτες μπορούσαν να μετακινηθούν με ένα μόνο γραπτό μήνυμα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την καινοτομία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσον αφορά στο 5G με την δημιουργία το ταμείου «Φαιστός», το οποίο θα επενδύει σε εταιρείες και εφαρμογές που θα αναπτύσσουν εφαρμογές πάνω στην τεχνολογία 5G. Όπως επεσήμανε ο υπουργός, το επόμενο βήμα είναι η Ελλάδα να μην χάσει το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.