• 13 Απριλίου, 2021

Pfizer: “Το εμβόλιό μας είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και σε εφήβους 12-15 ετών”

 Pfizer: “Το εμβόλιό μας είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και σε εφήβους 12-15 ετών”

Σε μία σημαντική ανακοίνωση για την πρόοδο του εμβολιασμού του παγκόσμιου πληθυσμού προχώρησε η Pfizer καθώς τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19 της Pfizer/BioNTech είναι αποτελεσματικό και για την ηλικιακή ομάδα 12-15.

Τα περισσότερα εμβόλια για την Covid-19, που χρησιμοποιούνται αυτή την περίοδο ανά την υφήλιο, χορηγούνται σε ενήλικες που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο από την Covid-19.
Το εμβόλιο της Pfizer, που παράγει θεαματική ανοσοαπόκριση από την πρώτη δόση, έχει λάβει έγκριση για χρήση σε ηλικίες άνω των 16, αλλά ο εμβολιασμός των παιδιών κάθε ηλικίας θα ζωτικής σημασίας για την ανάσχεση της πανδημίας αλλά και για να μπορέσουν τα γυμνάσια και λύκεια να επανέλθουν μετά από πολλούς μήνες σε κανονικότερους ρυθμούς.

Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά θα γίνουν το συντομότερο δυνατό όλες οι ενέργειες και η καταχώρηση των δεδομένων στις αρμόδιες αρχές για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και αυτής της ηλικιακής ομάδας με στόχο την επόμενη σχολική χρονιά. για να δοθεί άδεια και σε αυτό το εμβόλιο.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι οι δοκιμές έδειξαν ότι τα παιδιά 12 με 15 ετών ανέπτυξαν πολύ πιο ισχυρά αντισώματα από τα άτομα 16-25 ετών.

Οι κλινικές δοκιμές της Φάσης ΙΙΙ που πραγματοποιήθηκαν σε 2.260 εφήβους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.