• 21 Ιανουαρίου, 2022

Pfizer: Οι δύο δόσεις δεν επαρκούν για την Όμικρον – Νέο εμβόλιο τον Μάρτιο του 2022

 Pfizer: Οι δύο δόσεις δεν επαρκούν για την Όμικρον – Νέο εμβόλιο τον Μάρτιο του 2022

Η προστασία που προσφέρουν οι πρώτες δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer παρουσιάζει σημαντική πτώση έναντι της Όμικρον, όμως η αναμνηστική δόση εξουδετερώνει τη νέα παραλλαγή.

H Pfizer και η γερμανική BioNTech που ανέπτυξε αρχικά το εμβόλιο αναφέρουν σε ανακοίνωση ότι η τρίτη δόση ανεβάζει τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά 25 φορές.

ΚΙΝΑΛ: Τα στοιχεία ενόψει του 2ου γύρου – Το τηλεφώνημα Παπανδρέου στον Λοβέρδο και το “στίγμα” Ανδρουλάκη – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ… αναλύουν μετεκλογικά σενάρια

Οι δύο εταιρείες αναφέρουν επίσης ότι, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, μπορούν να έχουν ετοιμάσει εμβόλιο προσαρμοσμένο στην Όμικρον τον Μάρτιο του 2022.

«Αν και δύο δόσεις του εμβολίου μπορεί να προσφέρουν προστασία έναντι της σοβαρής νόσου λόγω του στελέχους Όμικρον, είναι σαφές από αυτά τα προκαταρκτικά δεδομένα ότι η προστασία βελτιώνεται με μια τρίτη δόση του εμβολίου μας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε ένα προσαρμοσμένο εμβόλιο το οποίο, όπως πιστεύουμε, θα βοηθήσει στην επίτευξη υψηλού επιπέδου προστασίας έναντι της Covid-19 λόγω Όμικρον, καθώς και στην επίτευξη παρατεταμένης προστασίας, συγκριτικά με το υπάρχουν εμβόλιο.