• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Pfizer: Η τρίτη δόση αποκαθιστά τα μειωμένα επίπεδα ανοσίας – Τι δείχνουν τα στοιχεία

 Pfizer: Η τρίτη δόση αποκαθιστά τα μειωμένα επίπεδα ανοσίας – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Μειωμένη αποτελεσματικότητα έχει το mRNA εμβόλιο της Pfizer κατά του κοροναϊού με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισραήλ που υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Μειωμένη αποτελεσματικότητα έναντι του κοροναϊού έχει το εμβόλιο της Pfizer μετά την πάροδο έξι μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού σύμφωνα με έγγραφα του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.

O FDA δημοσίευσε στοιχεία τα οποία θα εξεταστούν από μια επιτροπή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων την Παρασκευή και θα ψηφίσουν σχετικά με το αίτημα για χορήγηση τρίτης δόσης. 

Η Pfizer υποστηρίζει ότι τα δεδομένα από τις κλινικές της μελέτες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται κατά 6% ανά δύο μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Μάλιστα η εταιρεία επικαλέστηκε δεδομένα τόσο από το Ισραήλ όσο και από τις ΗΠΑ. 

Όπως σημειώνει το Reuters, πρόεδρος o Τζο Μπάιντεν πίεσε για πρόσθετες λήψεις ενόψει των αυξανόμενων νοσηλειών και των θανάτων που προκλήθηκαν από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, και έθεσε στόχο στις 20 Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει η χορήγηση 100 εκατομμυρίων αναμνηστικών δόσεων.