• 25 Ιουνίου, 2021

Pfizer: Διπλό εμβόλιο για κοροναϊό και πνευμονιόκοκκο-Ξεκίνησαν δοκιμές

 Pfizer: Διπλό εμβόλιο για κοροναϊό και πνευμονιόκοκκο-Ξεκίνησαν δοκιμές

Η αμερικανική Pfizer ανακοίνωσε τη Δευτέρα την έναρξη κλινικής μελέτης για διπλό εμβόλιο που προλαμβάνει τον κοροναϊό και τον πνευμονιόκοκκο. Το υποψήφιο εμβόλιο 20vPnC προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτική τρίτη δόση για την πρόληψη του Covid-19, εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητη.

Το διπλό εμβόλιο, ανέφερε η εταιρεία, δοκιμάζεται σε 600 ενήλικες άνω των 65 ετών, που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή του εμβολίου Covid-19 και είχαν λάβει και τις δύο δόσεις, τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την έναρξη της νέας μελέτης.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί, αν το διπλό εμβόλιο είναι ασφαλές και προσφέρει τα ίδια επίπεδα προστασίας έναντι του κοροναϊού, που δίνει το αρχικό, μονό εμβόλιο.

Το 20vPnC σχεδιάστηκε να προστατεύει τους ενήλικες από 20 στελέχη πνευμονιόκοκκου, που ευθύνονται για τα περισσότερα κρούσματα πνευμονίας.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το εμβόλιο του Covid-19 μπορεί να χορηγείται μαζί με άλλα εμβόλια είτε ταυτόχρονα είτε την ίδια ημέρα.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.