• 9 Μαΐου, 2021

Pfizer: Αίτημα στον EMA για εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

 Pfizer: Αίτημα στον EMA για εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Στις μικρότερες ηλικίες στρέφει το ενδιαφέρον της η εταιρεία Pfizer, όσον αφορά στο θέμα του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19. Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του απηύθυνε επίσημο αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για εμβολιασμό «υπό όρους» των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών.

Στη σχετική ανάρτηση, ο κ. Μπουρλά αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «συμμεριζόμαστε την επείγουσα ανάγκη» για επέκταση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech, προκειμένου «να συμπεριλάβουμε νεότερους πληθυσμούς».

  • Σημειώνεται ότι οι BioNTEch και Pfizer ζήτησαν από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, να εγκρίνουν αυτόν τον μήνα άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου τους, για εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech Ουγούρ Σαχίν δήλωσε πρόσφατα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, πως η εταιρεία είναι «στα τελευταία στάδια πριν από την υποβολή» στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές (του εμβολίου της) για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

  • Η αξιολόγηση αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις με έξι εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech να λάβει έγκριση για χρήση στην Ε.Ε. για αυτή την ηλικιακή ομάδα, από τον προσεχή Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι δοκιμή που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου έδειξε πως το εμβόλιο των δύο εταιρειών είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παράγει ισχυρή ανοσοαπόκριση σε εφήβους. Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, που χορηγείται σε δύο δόσεις, έχει ήδη λάβει άδεια χρήσης για όσους είναι 16 ετών και άνω.