• 23 Οκτωβρίου, 2020

Πέτσας: Σκεφτόμαστε την καθολική χρήση μάσκας αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί…

 Πέτσας: Σκεφτόμαστε την καθολική χρήση μάσκας αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί…

«Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα», τόνισε για τον κορωναϊό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα το πρωί μιλώντας στο Open TV και την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη.

Ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος σε σχετική ερώτηση για την διασπορά του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητα των μέτρων αλλά και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης είπε: «Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά».

Σε αυτή τη φάση φαίνεται κάποιες συρροές να επιμένουν, όπως σε γηροκομεία και χώρους εργασίας, τόνισε. Όσον αφορά στο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 10μ.μ. ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι αν συμβεί αυτό θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός. «Θα μας πουν οι ειδικοί», σημείωσε.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και για το ενδεχόμενο lockdown στην Αττική λέγοντας ότι θα ήταν ένα δραματικό σενάριο να τετραπλασιαστούν τα κρούσματα. «Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους» ανέφερε.

«Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχει σαν σκέψη η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν είμαστε ακόμη σε τέτοια φάση.