• 23 Ιανουαρίου, 2021

Πέτσας: Χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

 Πέτσας: Χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης τηλεσύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε τα εξής:

  • Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο (σ.σ. Τρίτη, 4 Αυγούστου) και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020. “Η συμμόρφωση είναι κρίσιμη προκειμένου να μη ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων” τόνισε ο κ. Πέτσας.
  • Παρατείνεται μέχρι 18 Αυγούστου η απόφαση με βάση την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στους ελέγχους για τα μέτρα κατά του κορονοϊού τονίζοντας ότι η αύξηση στα πρόστιμα που καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο «είναι μεγάλη και πιστοποιεί τη χαλάρωση που βλέπουμε γύρω μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα κατόρθωσε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα με τα μέτρα που πήρε. «Εχθρός στη μάχη παραμένει ο εφησυχασμός και τα φαινόμενα χαλάρωσης» τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων».

Έσπευσε, όμως, να σημειώσει ότι μέχρι στιγμής «η αύξηση στα κρούσματα δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «κυρία πηγή ανησυχία είναι οι χερσαίες πύλες εισόδου και ο συγχρωτισμός σε κέντρα διασκέδαση και στα ΜΜΜ».

Συνεχίζοντας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «η κυβέρνηση χτυπά το κουδούνι της αφύπνισης» και «καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών» ενώ «παίρνει συνεχώς νέα μέτρα και αντίμετρα».

Περισσότερα σε λίγο…