• 2 Αυγούστου, 2021

Πετράλωνα: Αναζητείται από τις αρχές ο δράστης του βιασμού

 Πετράλωνα: Αναζητείται από τις αρχές ο δράστης του βιασμού

Εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης ο ένοικος της πολυκατοικίας των Πετραλώνων που σύμφωνα με την 50χρονη καθαρίστρια, θύμα του 5ωρου βιασμού και κακοποίησης, κατοικούσε στο ισόγειο της συμβολής των οδών Κειριάδων και Συμμαχιδών στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της 50χρονης καθαρίστριας, είχε πάει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία για να καθαρίσει, όπως συνήθιζε να κάνει κάθε Σάββατο έναντι 5€.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ίδια έφθασε στο σπίτι το πρωί του Σαββάτου. Ο άνδρας την κλείδωσε μέσα, και αφού την κακοποίησε, την κράτησε όμηρο για 4-5 ώρες, διέφυγε γυμνή και με εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο και το σώμα.

Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα αστυνομικοί για να ερευνήσουν το περιστατικό, ενώ έξω από την πολυκατοικία, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα, φεμινιστικών, αριστερών και αναρχικών συλλογικοτήτων ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα.

Πάντως, όταν οι αστυνομικές αρχές έλαβαν το σχετικό ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα για την προσαγωγή και σύλληψη του φερόμενου δράστη, φαίνεται ότι εκείνος είχε ήδη διαφύγει και έκτοτε αναζητείται.

Η περιγραφή

Ο δράστης περιγράφεται από μάρτυρα ως ψηλόλιγνος, περίπου 25 ετών, ένοικος στο ισόγειο της πολυκατοικίας.

Έξω από το διαμέρισμά του οι περίοικοι άφησαν το μήνυμα «πες μας πού είναι ο γιος σου» προς τη μητέρα του, που πιστεύουν ότι είναι μέσα κλειδαμπαρωμένη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ο δράστης καθημερινά μάλωνε με τη μητέρα του, ενώ μία γειτόνισσα που άκουσε φασαρία από το διαμέρισμα του, θεώρησε ότι ήταν ένας ακόμη τσακωμός, είπε.

Ο ίδιος άνθρωπος διευκρίνισε ότι η μεσόκοπη γυναίκα καθάριζε τις σκάλες και το ασανσέρ, αντί 5 ευρώ μια φορά την εβδομάδα, χωρίς να μπαίνει στα διαμερίσματα.

«Την άρπαξε δια της βίας, την κράτησε όμηρο επί 5 ώρες και λέγεται ότι τη βίασε. Τη βρήκα κακοποιημένη βάναυσα, εμφανώς χτυπημένη και στο πρόσωπο, που σημαίνει ότι προσπαθούσε να αντισταθεί» δήλωσε ο μάρτυρας, καταγγέλλοντας ότι δεν μπορεί να νοικιάζονται σπίτια χωρίς χαρτιά σε οποιονδήποτε.

Συνέλευση αλληλέγγυων

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περίπου στις 3 το μεσημέρι αποχώρησαν από το σημείο και οι τελευταίοι αστυνομικοί ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνέλευση αλληλέγγυων προς την 50χρονη καθαρίστρια.