• 16 Οκτωβρίου, 2021

Πέθανε ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος

 Πέθανε ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Άνθρωπος με κοφτερό μυαλό, διαβασμένος όσο λίγοι και λάτρης της Ελληνικής γλώσσας. Τα κείμενά του, τα οποία συνήθως δημοσίευε στα κοινωνικά δίκτυα, παρότι κυρίως αφορούσαν ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής ήταν λογοτεχνικά διαμάντια.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος είχε γεννηθεί στη Γιάλοβα, ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αθήνα, όπου και διέμενε.

Ηταν ένας εξαιρετικός δικηγόρος και κατά τη διάρκεια της πορείας του είχε αναλάβει σημαντικές δίκες.

Ωστόσο, πέρα από νομικός, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ήταν ενεργός πολίτης και κατά τη διάρκεια της ζωής του έδωσε σημαντικές μάχες για ζητήματα που αφορούν τον τόπο του και όχι μόνο.

Έντονα πολιτικοποιημένος δεν δίσταζε να εκφράζει τις πολιτικές του απόψεις με παρρησία και θάρρος, ακόμα και αν το κόστος για τον ίδιο ήταν μεγάλο.

Πολιτεύτηκε στο δήμο Πύλου – Νέστορος, αλλά και στην περιφέρεια Πελοποννήσου στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος «έφυγε» νέος στα 57 του χρόνια, αφήνοντας κληρονομιά σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν την πολιτική του σκέψη και το πάθος του για τη ζωή.

Το 2015 κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Γιανη Βαρουφάκη οπου κατηγορούσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών για κακουργηματική προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας ή την διενέργεια προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος χαρακτήρισε στη μηνυτήρια αναφορά του τον Γιάνη Βαρουφάκη «τηλεπερσόνα» και «μάγο της ασάφειας» και πως λειτούργησε «ως συνεντευξιαζόμενος διάττων αστέρας και όχι ως υπεύθυνος υπουργός».