• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Πέθανε 22χρονος ανεμβολίαστος εκτός ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη

 Πέθανε 22χρονος ανεμβολίαστος εκτός ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη

Έφυγε χθες (10-11-2021) το πρωί από τη ζωή ένας 22χρονος άνδρας από κορονοϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος νεαρός ήταν ανεμβολίαστος και είχε υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο 22χρονος δεν νοσηλευόταν σε ΜΕΘ διασωληνωμένος αλλά ήταν νοσηλευόμενος σε απλή κλίνη με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (high flow oxygen mask). Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες μέρες και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έχασε τη μάχη για τη ζωή του.

Ηλιόπουλος: Ο Οικονόμου αντί για χυδαιότητες να μας πει πόσοι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ

Όλα αυτά την ώρα που η κάθε εφημερίδα στα νοσοκομεία της χώρας, περιγράφεται με μελανά χρώματα. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί το γεγονός πως στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας πέθανε ασθενής με κορονοϊό που ήταν διασωληνωμένος σε κρεβάτι εκτός ΜΕΘ (διαβάστε εδώ)

Τα νοσοκομεία λυγίζουν κάτω από το βάρος των εκατοντάδων περιστατικών ημερησίως που καλούνται να διαχειριστούν. «Θα γίνει επέκταση σε βάρος των υπόλοιπων νοσημάτων και αυτό είναι ανήθικο.» Είναι η σκληρή πραγματικότητα, όπως την περιγράφει ο Νίκος Καπραβέλος, ο άνθρωπος που ζει καθημερινά την αγωνία εκατοντάδων ασθενών για ένα κρεβάτι είτε σε απλή κλινη, είτε σε κλίνη ΜΕΘ.

Τα νοσοκομεία, όπως λέει, ετοιμάζονται να ξαναγίνουν αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό, εις βάρος των υπόλοιπων νοσημάτων.