• 4 Δεκεμβρίου, 2021

“Περνάμε τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Αυστραλίας”

Είκοσι πέντε νεκροί, 500 εκατ. ζώα νεκρά, 2.400 σπίτια και 13 εκατ. στρέμματα γης καμένα: αυτός είναι ο μέχρι σήμερα απολογισμός των φονικών, καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία.

Και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Βασίλης Παπαστεργιάδης, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, «περνάμε τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Αυστραλίας».

Τραγικός απολογισμός

«Μετράμε ήδη 25 νεκρούς. Οι Αρχές μας προειδοποιούν ότι αυτό θα κρατήσει τουλάχιστον άλλες οκτώ εβδομάδες και είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού. Οι θερμοκρασίες είναι σε ύψος ρεκόρ, πάνω από 500 εκατομμύρια ζώα έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 2.400 σπίτια καταστράφηκαν και από 13 εκατ. στρέμματα κάηκαν. Είναι ασύλληπτο αυτό που ζούμε», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ακούμε συχνά από την Ελλάδα τους συμπατριώτες μας να εκφράζουν την συμπαράστασή τους και τους ευχαριστούμε. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι περνάμε τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της Αυστραλίας», τόνισε ο κ. Παπαστεργιάδης και επεσήμανε ότι «ως Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης κάνουμε δράσεις και εκδηλώσεις να συγκεντρώσουμε χρήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ