• 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Περιστατικό σοκ με νοσηλεύτρια – Είπε στην κόρη καρκινοπαθούς: “Έκανες εμβόλιο, σε λίγο θα είσαι εδώ σαν τον πατέρας σου”

 Περιστατικό σοκ με νοσηλεύτρια – Είπε στην κόρη καρκινοπαθούς: “Έκανες εμβόλιο, σε λίγο θα είσαι εδώ σαν τον πατέρας σου”

Μετά από δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», έρχεται στο φως ένα τραγελαφικό περιστατικό, που δείχνει όμως ανάγλυφα το κλίμα μεταξύ των εμβολιασμένων και των αρνητών, με πρωταγωνιστές μία νοσηλεύτρια και την κόρη ενός καρκινοπαθούς με αφορμή το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Το περιστατικό συνέβη πριν λίγο καιρό στο Τμήμα Χημειοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Συγκεκριμένα, η νοσηλεύτρια «αρπάχτηκε» με την κόρη του καρκινοπαθούς όταν προσκόμισε τα επίσημα έγγραφα πως έχει εμβολιαστεί πλήρως, άρα θα μπορούσε να συνοδεύσει τον πατέρα της στη διαδικασία που θα ακολουθούσε.

«Έχετε κάνει εμβόλιο; Καλά να πάθετε. Σε δύο – τρία χρόνια θα είστε κι εσείς εδώ» φέρεται να είπε η νοσηλεύτρια, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η κόρη του ασθενούς. Η νεαρή δεν κάθισε με «σταυρωμένα τα χέρια».

Επιτέθηκε φραστικά στη νοσηλεύτρια και μέσα στον συγκεκριμένο ευαίσθητο χώρο, ακολούθησε διαπληκτισμός. Δεν εκλήθη κάποιος από την Διοίκηση ή οι άνδρες της Ασφάλειας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Η νεαρή ενημέρωσε και πρόσωπα της ιατρικής κοινότητας της Πάτρας για το απίστευτο.

Κι άλλο περιστατικό προ ημερών στην Πάτρα

Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως προ ημερών μια μητέρα ενός 16χρονου κοριτσιού στην Πάτρα βρέθηκε μπροστά σε μια γιατρό αρνήτρια των εμβολίων και σύμφωνα με την καταγγελία που έχει κάνει η μητέρα, η γιατρός ειρωνευόταν την ίδια την ώρα που η κόρη της έκανε το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό.

Για το θέμα παρενέβη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος διέταξε την άμεση έρευνα για το περιστατικό! Στην έγγραφη καταγγελία της, η μητέρα του 16χρονου κοριτσιού κατήγγειλε πως η γιατρός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, χρησιμοποίησε απαξιωτικά λόγια για το εμβόλιο και τη διαδικασία των εμβολιασμών, υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης με την εκτίμηση ότι «μια γρίπη είναι…» γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της κοπέλας.

Πηγή: pelop.gr