• 26 Οκτωβρίου, 2021

Περισσότερες από 40.000 κλήσεις έχουν γίνει στη Γραμμή Υποστήριξης 1110

 Περισσότερες από 40.000 κλήσεις έχουν γίνει στη Γραμμή Υποστήριξης 1110

Περισσότερες από 40.000 κλήσεις έχουν γίνει στη Γραμμή Υποστήριξης 1110, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Περιφέρειας Αττικής. Στο δίκτυο προστασίας ανατρέχουν για βοήθεια όλο και περισσότεροι πολίτες. Μάλιστα σήμερα το πρωί μέσα σε δύο ώρες είχαν γίνει περισσότερες από 225 κλήσεις.

Οι πολίτες απευθυνόμενοι στο 1110 έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία χρέωση, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον κορονοϊό και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.

Επισημαίνεται ότι το 49,3 % των κλήσεων αφορούσε θέματα κοινωνικής παρέμβασης για τη στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ένα ποσοστό γύρω στο 39.8 % ζήτησε να μιλήσει με τους εθελοντές γιατρούς για ιατρικά θέματα, σχετιζόμενα με τον κορονοϊό, το 6,8 % απευθύνθηκε στους ψυχολόγους της γραμμής για ψυχολογική υποστήριξη, το 3,7 % κατήγγειλε φαινόμενα αισχροκέρδειας ενώ το 0,4 % των κλήσεων αφορά τη νέα κατηγορία “Υποστήριξη φροντιστών ατόμων με άνοια και Alzheimer”.

Οι επικοινωνίες έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον νομό Αττικής 88% και αμέσως μετά ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3%.

«Αξιοποιούμε τα στοιχεία του τηλεφωνικού κέντρου και ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας και υποστήριξης των πολιτών. Σε αυτή την εθνική μάχη δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΜΠΕ