• 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Περιφερειακές εκλογές στη Γαλικία και στη Χώρα των Βάσκων εν μέσω της πανδημίας

 Περιφερειακές εκλογές στη Γαλικία και στη Χώρα των Βάσκων εν μέσω της πανδημίας

Με μάσκες και με την εφαρμογή υγρού απολυμαντικού χεριών εισέρχονται στα εκλογικά τμήματα οι ψηφοφόροι στη Βόρεια Ισπανία, στο πλαίσιο των περιφερειακών εκλογών που διεξάγονται στη Γαλικία και τη Χώρα των Βάσκων εν μέσω της πανδημίας.

Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές που διεξάγονται στην Ισπανία από την επιβολή αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας, στις αρχές Μαρτίου. Η διεξαγωγή των εκλογών αναβλήθηκε τον Απρίλίο, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας.

Το Μπιλμπάο, που είναι η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή των Βάσκων, αύξησε τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων κατά 25%, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν οι αποστάσεις των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Τόσο οι ψηφοφόροι, όσο και οι εργαζόμενοι στα εκλογικά κέντρα επιβάλλεται να λαμβάνουν μέτρα προστασίας του προσώπου τους, αλλά και να απολυμαίνουν τα χέρια τους.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 460 άνθρωποι στις δύο περιοχές που εντοπίστηκαν πρόσφατα θετικοί στον κορωνοϊό, δε θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Επίσης, όσοι αναμένουν αποτελέσματα από διαγνωστικά τεστ δεν επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ