• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Πέραμα: Κραυγαλέα αντίφαση της κατάθεσης του αστυνομικού με το ηχητικό ντοκουμέντο (vid)

 Πέραμα: Κραυγαλέα αντίφαση της κατάθεσης του αστυνομικού με το ηχητικό ντοκουμέντο (vid)

Ένας εκ των αστυνομικών που απολογήθηκε στον ανακριτή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη, κατά την καταδίωξη στο Πέραμα είπε στην κατάθεση του ότι οι τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο φορούσαν τις κουκούλες από τις ζακέτες τους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αντιληπτή η ηλικία και τα χαρακτηριστικά τους.

«Οι τρεις επιβαίνοντες φορούσαν τις κουκούλες από τις ζακέτες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού και δεν μπορούσαν να γίνουν διακριτά τα χαρακτηριστικά τους και η ηλικία τους, πλην όμως από τον τρόπο οδήγησης του οχήματος μπορούσαν να αντιληφθούν ότι πρόκειται για έναν έμπειρο και ικανό οδηγό», υποστηρίζει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του ο υπαστυνόμος.

Οι ισχυρισμοί του υπαστυνόμου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο μεταξύ των αστυνομικών της ΔΙΑΣ με το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ είχαν παραδεχτεί μιλώντας με το κέντρο επιχειρήσεων, ότι γνώριζαν ότι στο όχημα επέβαιναν τρεις Ρομά.

Ο διάλογος που είχαν με το κέντρο:

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο ανεβαίνουμε την Θηβών προς Βίζας ακολουθούμε στο ύψος σχεδόν της ΔΟΥ

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Τον αριθμητικό και σε ποιο ύψος της Θηβών;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο δεν σταμάει. Τρία άτομα μέσα, αθίγγανοι

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Τι όχημα είναι;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Hyundai λευκό κέντρο

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Accent είναι; Accent λευκό;