• 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Πέντε -τουλάχιστον- βουλευτές δεν έχουν εμβολιαστεί- Θα τους απαγορευτεί η πρόσβαση στη Βουλή- “Απελευθερώνει” τον ΣΥΡΙΖΑ ο εμβολιασμός Πολάκη

 Πέντε -τουλάχιστον- βουλευτές δεν έχουν εμβολιαστεί- Θα τους απαγορευτεί η πρόσβαση στη Βουλή- “Απελευθερώνει” τον ΣΥΡΙΖΑ ο εμβολιασμός Πολάκη

Η αποκάλυψη του εμβολιασμού του Παύλου Πολάκη (δια της ανακοινώσεως, μάλιστα, προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνέντευξή του στο OpenTV) αφαιρεί, πλέον, από την κυβέρνηση και τη Ν.Δ ένα σημαντικό πολιτικό και επικοινωνιακό όπλο μέσω του οποίου ετίθετο σε αμφισβήτηση η ειλικρίνεια των προθέσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη να κάνει πράξη την δέσμευσή του ότι θα εμβολιαζόταν τον Σεπτέμβριο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας το έπραξε και εκ των πραγμάτων τώρα το θέμα παύει να αποτελεί επικοινωνιακή αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για την κυβέρνηση και για το σύνολο της Βουλής. Κι αυτό διότι με το “focus” στον Π. Πολάκη ελάχιστοι ασχολήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με το γεγονός ότι περίπου 15 βουλευτές δεν είχαν εμβολιαστεί. Όπως πληροφορείται το libre, το θέμα απασχόλησε την τελευταία διάσκεψη των προέδρων στο κοινοβούλιο και έγινε γνωστό πως ο αριθμός των βουλευτών που δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί είναι 5 ή 6.

Για τους μη εμβολιασμένους θα απαγορευτεί η πρόσβαση στο κοινοβούλιο και η δια ζώσης συμμετοχή σε Ολομέλειες και επιτροπές, θα τους δοθεί, όμως, η δυνατότητα να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη, όπως επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον Ant1.

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, ιδιαίτερα μετά τον εμβολιασμό του Π. Πολάκη, διότι μεταξύ των ανεμβολίαστων φαίνεται πως υπάρχει τουλάχιστον ένα μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Πριν καιρό είχε αποκαλυφθεί πως βουλεύτρια της Ν.Δ είχε δηλώσει πως δεν εμβολιάστηκε διότι “έτσι της υπέδειξε ο πνευματικός της”. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν η συγκεκριμένη βουλεύτρια εξακολουθεί να παραμένει ανεμβολίαστη, εφόσον, όμως, υπάρχουν βουλευτές ή βουλευτριες του κυβερνώντος κόμματος που δεν έχουν εμβολιαστεί, το πρόβλημα μετατίθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν, μάλιστα, πως το θέμα θα τεθεί στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασιούλα. Ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, δήλωσε (OpenTV) πως και οι 87 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ είναι, πλέον, εμβολιασμένοι, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα η επικοινωνιακή καμπάνια του κόμματος υπέρ του εμβολιασμού με σποτ και καταχωρήσεις στα social media και γενικότερα το διαδίκτυο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, το κόμμα του οποίου θεωρείται πως εκπροσωπεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα, είχε δηλώσει, πάντως, πως αρκετοί δικοί του βουλευτές έχουν εμβολιαστεί και πως υπάρχουν μέλη άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων που δεν το έχουν πράξει.