• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Πέντε ανεμβολίαστοι βουλευτές, ο ένας από τη ΝΔ – Κανονικά στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου με rapid test

 Πέντε ανεμβολίαστοι βουλευτές, ο ένας από τη ΝΔ – Κανονικά στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου με rapid test

Οι πέντε ανεμβολίαστοι βουλευτές δεν θα αποκλειστούν τελικά από τους χώρους του Κοινοβουλίου όπως είχε αρχικά συζητηθεί. Όπως αποφασίστηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων, θα κάνουν δυο τεστ κάθε εβδομάδα, και θα κοινοποιούν τα αποτελέσματά τους στο υγειονομικό τμήμα της Βουλής προκειμένου να τους επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Το ζήτημα με τους ανεμβολίαστους βουλευτές και από ποιο κόμμα προέρχονται βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μόλις έγινε γνωστό ότι ο Παύλος Πολάκης έκανε το εμβόλιο και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να αντιστρέψει το ερώτημα και να φέρει την πίεση στην πλευρά της ΝΔ.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Γιάννης Ραγκούσης έθεσαν στην Βουλή το ζήτημα των ανεμβολίαστων βουλευτών, ζητώντας από την κυβέρνηση πλέον να απαντήσει.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι οι βουλευτές εμβολιασμένοι. Στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη τι γίνεται;», έθεσε το ερώτημα ο Κώστας Ζαχαριάδης στην Ολομέλεια της Βουλής, για να προσθέσει: «Όλο το προηγούμενο διάστημα που ο κ. Πολάκης δεν είχε εμβολιαστεί έπαιζε παντού ο Πολάκης. Στη Νέα Δημοκρατία που είναι ένας, δύο, πέντε οι ανεμβολίαστοι δεν ανοίγει ρουθούνι. Γιατί αυτή είναι η ποιότητα του διαλόγου στη χώρα. Πείτε μας λοιπόν πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στην κοινοβουλευτική ομάδα του κ. Μητσοτάκη».

«Η ΝΔ αρνήθηκε να απαντήσει αν υπάρχουν βουλευτές της που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ κατηγορούσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης για το ίδιο θέμα. Αν τελικά υπάρχουν ανεμβολίαστοι βουλευτές της ΝΔ, θα προκύψει σοβαρό πολιτικό ζήτημα», δήλωσε από την πλευρά του και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης επικαλούμενος την προστασία των προσωπικών δεδομένων των βουλευτών δεν έδωσε απάντηση. Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης γνωστοποίησε πως από το σύνολο των 300 βουλευτών είναι πέντε οι ανεμβολίαστοι, και αργότερα από πηγές της ΝΔ έγινε γνωστό πως μόνον ένας από τους 158 βουλευτές της δεν έχει εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι από τους 158, οι 157 είναι υγειονομικά καλυμμένοι δηλαδή είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, ενώ ένας βουλευτής δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω σοβαρών ιατρικών λόγων που επικαλείται.

Προσώρας παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο ένας ανεμβολίαστος της ΝΔ και ποιοι οι άλλοι τέσσερις του Κοινοβουλίου. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, θύμιζαν ότι προ καιρού είχε γίνει γνωστό ότι μια βουλευτής της ΝΔ δεν είχε εμβολιαστεί διότι, όπως η ίδια έλεγε, της το είχε «υποδείξει ο πνευματικός της».