• 2 Δεκεμβρίου, 2021

Πενγκ Σουάι: Κορυφώνεται η αγωνία παρά τα… βίντεο (vid)

 Πενγκ Σουάι: Κορυφώνεται η αγωνία παρά τα… βίντεο (vid)

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας δημοσιοποίησαν νέα βίντεο της εξαφανισμένης τενίστριας Πενγκ Σουάι, αλλά η ανησυχία παραμένει καθώς η Ένωση Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) δεν πείσθηκε από τα συγκεκριμένα βίντεο.

Το πιο πρόσφατο βίντεο, που κυκλοφόρησε από τον Hu Xijin, αρχισυντάκτη της κρατικής εφημερίδας Global Times, φαίνεται να δείχνει την αθλήτρια σε έναν αγώνα τένις νέων στο Πεκίνο.

Ο δημοσιογράφος έγραψε στο Twitter ότι το βίντεο τραβήχτηκε την Κυριακή, αλλά αυτός ο ισχυρισμός δεν μπορούσε να επαληθευτεί.

Ο Στιβ Σάιμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WTA, είπε: «Αν και είναι θετικό να τη βλέπουμε, παραμένει ασαφές εάν είναι ελεύθερη και σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις και να πράττει μόνη της, χωρίς εξαναγκασμό ή εξωτερικό παρέμβαση. Αυτό το βίντεο από μόνο του είναι ανεπαρκές. Όπως έχω δηλώσει από την αρχή, εξακολουθώ να ανησυχώ για την υγεία και την ασφάλεια της Πενγκ Σουάι και ότι ο ισχυρισμός για σεξουαλική επίθεση λογοκρίνεται και θάβεται κάτω από το χαλί. Ήμουν ξεκάθαρος για το τι πρέπει να συμβεί και η σχέση μας με την Κίνα βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι».

Ένα άλλο βίντεο δείχνει την πρωταθλήτρια να υπογράφει μπάλες τένις για παιδιά με σκοπό «να εμπνεύσει περισσότερα παιδιά να παίξουν τένις» ανέφεραν άλλοι δημοσιογράφοι των κρατικών μέσων ενημέρωσης. Προηγήθηκε ένα προηγούμενο βίντεο που κυκλοφόρησε η Hu Xijin και δείχνει την 35χρονη να τρώει σε εστιατόριο του Πεκίνου, υποτίθεται ότι το βράδυ του Σαββάτου.

Η Πενγκ Σουάι έχει να εμφανιστεί δημόσια από τις 2 Νοεμβρίου όταν κατηγόρησε τον 70χρονο σήμερα πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκάολι ότι την εξανάγκασε να συνευρεθούν ενώ έπαιζε τένις στο σπίτι του.