• 14 Ιουνίου, 2021

Πελώνη: Νέα μέτρα για τον τουρισμό

 Πελώνη: Νέα μέτρα για τον τουρισμό

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα:

  • Τεστ για είσοδο στη χώρα σε όλους από 6 ετών και άνω
  • Περιορίζεται η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών από 14 στις 10 μέρες
  • Επιτρέπεται η είσοδος από το Μαυροβούνιο χωρίς περιορισμό ατόμων
  • Επιτρέπονται ξεναγήσεις σε γκρουπ 20 από 15 ατόμων.

«Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία. Αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν – θα ανοίξουν σύντομα για όλα τα εμβόλια. Η συζήτηση αυτή που αφορά μεγαλύτερες διευκολύνσεις σε όσους έχουν εμβολιαστεί γίνεται σε συνεργασία με τους ειδικούς. Δεν μπορεί να είναι μια συζήτηση που μπορεί να λάβει σάρκα και οστά πρακτικά, αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού».

Για το πότε θα επιτραπεί η μουσική και για το πότε θα αλλάξει το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυρία Πελώνη ανέφερε: «Όλα αυτά τα θέματα θα είναι στην ατζέντα της Επιτροπής, θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα. Και για το ωράριο και για την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, για να δοθεί ορατότητα στους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν δραστηριότητες. Εντός της εβδομάδας θα γίνει η συνεδρίαση», σημείωσε.

Κληθείσα να σχολιάσει τα σενάρια ανασχηματισμού, η κυρία Πελώνη απάντησε ότι πρόκειται για αγαπημένη συζήτηση των δημοσιογράφων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. «Ο ανασχηματισμός έγινε πριν από έξι μήνες. Ο πρωθυπουργός δεν είναι οπαδός συχνών αλλαγών. Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα».