• 11 Μαΐου, 2021

Πελώνη για τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων: “Καλό είναι να βγαίνει μία φωνή προς τα έξω”

 Πελώνη για τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων: “Καλό είναι να βγαίνει μία φωνή προς τα έξω”

«Να βγαίνει μία φωνή» ασχέτως αν υπάρχουν διαφωνίες στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προέτρεψε η κυβερνητική εκπρόσωπος.


Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με αποσπάσματα των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κλήθηκε να σχολιάσει στο Πρώτο Θέμα FM η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αν και απέφυγε να απαντήσει ευθέως εάν πρόκειται για πραγματικά τμήματά τους. Στην ερώτηση «είναι όντως πρακτικά της Επιτροπής;» αρχικά απάντησε ότι «δεν έχω δει πρακτικά της Επιτροπής» και όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε ρωτώντας «είναι ή δεν είναι;», η κα Πελώνη αρκέστηκε να απαντήσει «πρακτικά υπάρχουν, δεν γνωρίζω αν είναι αυτά».

Όσον αφορά το επίδικο, εάν δηλαδή είναι τελικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη που υποδεικνύει στους επιστήμονες τι θα εισηγηθούν, η ίδια επέμεινε ότι «η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς, συνεργάζεται με τους ειδικούς από την αρχή, πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της όλες τις παραμέτρους … Είναι μια δύσκολη εξίσωση, υπάρχει εύλογη κόπωση της κοινωνίας … αναζητούνται κάθε φορά μικρές βαλβίδες εκτόνωσης … τρόποι να πάμε σταδιακά σε ασφαλή επανεκκίνηση … γι’ αυτό εισάγαμε και το συμπληρωματικό εργαλείο των self test».

«Δεν είναι όλοι οι ειδικοί που ακούτε και ακούμε στα ΜΜΕ, μέλη της Επιτροπής. Πολλές φορές διαφορετικές απόψεις δημιουργούν σύγχυση … είναι καλό να βγαίνει μία φωνή όσον αφορά την Επιτροπή», είπε η κα Πελώνη, συστήνοντας εμμέσως πλην σαφώς σε όσους επιστήμονες δεν συμφωνούν με την πλειοψηφία να σιωπούν.

«Η Επιτροπή είναι μία επιστημονική επιτροπή, ο επιστημονικός βραχίονας της διαχείρισης της πανδημίας από την αρχή. Εντός της γίνεται επιστημονική συζήτηση, εντός της είναι λογικό να διαμορφώνονται και εκφράζονται διαφορετικές απόψεις. Η εισήγηση που καταλήγει στην κυβέρνηση κάθε φορά είναι μία και είναι της πλειοψηφίας», επανέλαβε.

Πηγή:avgi.gr