• 23 Απριλίου, 2021

Πελώνη: Εξετάζονται αλλαγές στον κωδικό 6 – Μετακινήσεις μόνο με τα πόδια – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ

 Πελώνη: Εξετάζονται αλλαγές στον κωδικό 6 – Μετακινήσεις μόνο με τα πόδια – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ

Αλλαγές στις μετακινήσεις εξετάζονται ως ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού. Σύμφωνα με την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, εξετάζονται αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6, δηλ. να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

“Είναι μία πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι” είπε χαρακτηριστικά η κα Πελώνη. «Δεν είναι μια τιμωρία για όσους τηρούν τα μέτρα, αλλά γίνεται μια κατάχρηση και έχουμε μια κινητικότητα» υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ.

Η ίδια απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

Ώρα αποφάσεων: Στο τραπέζι σκληρό lockdown σ’ όλη τη χώρα – Αλλάζουν οι κωδικοί “6” και “4” – Απαγόρευση μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο

«Είμαστε σε lockdown, είμαστε σε σκληρό Lockdown, δεν μπορεί να παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας. Υπάρχει ανησυχία για την Αττική και για άλλες περιοχές της χώρας» τόνισε. «Υπάρχουν περιοχές της χώρας που εκτιμώ ότι θα χρειαστεί να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και να αυξηθεί η επιτήρηση. Μιλάω πανελλαδικά. Αναμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής, να δούμε την εισήγηση» πρόσθεσε.

«Αναζητούμε πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά τα μέτρα» υποστήριξε η κα Πελώνη.

Σχετικά με την Τσικνοπέμπτη η κα Πελώνη είπε “επειδή ετοιμαζόμαστε για την Τσικνοπέμπτη, καλό είναι να μείνουμε στην κοινωνική φούσκα όσων ανθρώπων συναναστρεφόμαστε γιατί η μεταδοτικότητα είναι μεγάλη”.

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Τι ισχύει με τον κωδικό 6 στο 13033

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, μίλησε για τον περιορισμό στη μετακίνηση και τις επιθέσεις από τότε που ξεκίνησε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σχετικά με τι θα κάνει η Αστυνομία σε περίπτωση που δοθεί η οδηγία για περιορισμούς στην μετακίνηση 6 στο sms 13033, ο κ. Χρονόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η χρήση του sms διευκολύνει και δίνει την δυνατότητα στον καθένα μας να κυκλοφορεί έξω και να υπάρχει κινητικότητα. Ωστόσο, τόνισε πως αν κάποιος εντοπιστεί μακριά από το σπίτι του ο αστυνομικός θα του βεβαιώσει παράβαση.

Όπως ανέφερε οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια έχουν κυμανθεί από 65.000 μέχρι 70.000 καθημερινά. «Εμείς βγάζουμε δελτία Τύπου συνεχώς. Ο αριθμός των παραβάσεων είναι περίπου 1.500 καθημερινά πανελλαδικώς». Ο ίδιος πρόσθεσε πως το θέμα της παροχής βοήθειας είναι ένα θέμα δύσκολο. «Δεν μπορεί ο αστυνομικός να αφήσει το σημείο και να ακολουθήσει τον πολίτη για να του υποδείξει σε ποιον ηλικιωμένο θα πάει. Εξάλλου ούτε εφικτό είναι αυτό. Ούτε θέλουμε να γίνει». Σχετικά με τα πάρτι κορονοϊού σημείωσε πως καθημερινά γίνονται τουλάχιστον 10 συλλήψεις κυρίως για παραβάσεις από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και από πάρτι όπως αυτά της Αρτέμιδας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιθέσεις που έχουν γίνει από τότε που ξεκίνησε απεργία πείνας ο καταδικασμένος για τρομοκρατία, Δημήτρης Κουφοντίνας ο ίδιος ανέφερε ότι συνολικά ήταν 300 – 350 και οι περισσότερες από αυτές ήταν ήπιου χαρακτήρα επιθέσεις. «Αυτό που ανησυχεί σε κάθε περίπτωση είναι επιθέσεις του τύπου στο Α.Τ Καισαριανής ή στο περιπολικό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως οι συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι μονός αριθμός. Ωστόσο, τόνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις σχηματίζεται πάντα δικογραφία και η έρευνα συνεχίζεται ενώ και αναμένονται αποτελέσματα εργαστηρίων από τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους ενέργειες. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να προστατεύσουμε την περιουσία και την ζωή των συμπολιτών μας και των συναδέλφων μας».