• 11 Μαΐου, 2021

Πελώνη: Απάντηση σε Ηλιόπουλο για την εστίαση με “καρφιά” κατά Τσίπρα

 Πελώνη: Απάντηση σε Ηλιόπουλο για την εστίαση με “καρφιά” κατά Τσίπρα

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος, απαντώντας στον Νάσο Ηλιόπουλο, σχετικά με την πρόταση της αντιπολίτευσης για συντεταγμένο άνοιγμα της εστίασης, προκειμένου να εκτονωθεί πιο ελεγχόμενα ο κόσμος, παρά με τα υπαίθρια πάρτι σε πλατείες.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας, αδυνατεί ή δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι η Kυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της μετά από συζήτηση με τους ειδικούς και με βάση τις εισηγήσεις τους. Εξετάζει όλες τις παραμέτρους, όπως οφείλει, και λαμβάνει τις αποφάσεις όχι με στόχο να χαϊδεύει αυτιά, αλλά με γνώμονα την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και την ασφαλή έξοδο απ’ αυτήν.

Η Kυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς, για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής. Δεν λαμβάνει τις αποφάσεις της, με βάση το τι θα ήταν πρόσκαιρα αρεστό αλλά με βάση το τι είναι σωστό για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ούτε αποφασίζει με βάση την αλλοπρόσαλλη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που τη μια χαρακτηρίζει τη σχετική συζήτηση παράλογη (όπως δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας στις 31 Μαρτίου) ενώ την άλλη θέτει θέμα ανοίγματος της εστίασης.

Επενδύοντας στην κόπωση πολιτών και επαγγελματιών, η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα διασωθεί πολιτικά.

Υ.Γ. Περιμένουμε ακόμη μια σαφή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, με ένα μήνυμα τήρησης των μέτρων προστασίας απ’ όλους».

Ηλιόπουλος: Απαντήστε στην ουσία
Ανταπαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβερνητική εκπρόσωπο να απαντήσει στην ουσία της πρότασης και να καταθέσει η κυβέρνηση τα πρακτικά της επιτροπής, που επικαλείται ως οδηγό αποφάσεων.

«Αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί για μια σειρά από εισηγήσεις των ειδικών και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την Επιτροπή, ως «τροχονόμο» των πολιτικών αποφάσεών της, τώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος θυμήθηκε τους επιστήμονες. Ας δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα να δούμε πόσο λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις τους και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τα έξυπνα μέτρα με το άνοιγμα – κλείσιμο των περιπτέρων, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 κλπ ήταν αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης ή ακραίας ανοησίας της κυβέρνησης;

Ας απαντήσει λοιπόν στην ουσία της πρότασης που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιστήμονες, για άνοιγμα της εστίασης με πρωτόκολλα, ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα υπαίθριων συναθροίσεων χωρίς μέτρα προστασίας», αναφέρει σε δήλωσή του.