• 15 Απριλίου, 2021

“Πείραμα” στη Βαρκελώνη: 5.000 με rapid test σε συναυλία!

 “Πείραμα” στη Βαρκελώνη: 5.000 με rapid test σε συναυλία!

Πέντε χιλιάδες λάτρεις της μουσικής αναμένεται να παρακολουθήσουν μια ροκ συναυλία στη Βαρκελώνη αφού πρώτα περάσουν, την ίδια μέρα, από τεστ Covid-19 με τις αρχές να έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα του σχεδίου πρόληψης σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η… παράσταση που θα δοθεί (σε κλειστό χώρο) από το ισπανικό συγκρότημα «Love of Lesbian» το Σάββατο έχει λάβει ειδική άδεια των υγειονομικών αρχών της χώρας την ίδια ώρα που στην Ισπανία οι περιορισμοί για συγκεντρώσεις τεσσάρων ατόμων σε κλειστούς χώρους βρίσκονται σε ισχύ.

Οι συμμετέχοντες στη συναυλία δεν θα υπόκεινται σε περιορισμούς παρά μόνο θα είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκες.

Άτομα με καρδιακές παθήσεις, καρκίνο ή άτομα που ήρθαν σε επαφή με κάποιον που μολύνθηκε από Covid-19 τις τελευταίες εβδομάδες αποκλείστηκαν. Οι προνομιούχοι κάτοχοι εισιτηρίων θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test λίγες ώρες πριν τη συναυλία και όσοι έχουν αρνητικά αποτελέσματα θα λάβουν έναν κωδικό στο κινητό τους τηλέφωνο που επικυρώνει το εισιτήριό τους για την παράσταση στο Palau Sant Jordi.

Η συναυλία υποστηρίζεται από τοπικές αρχές και από ειδικούς από το Ίδρυμα «Fight Aids and Infectious Diseases Foundation της Βαρκελώνης», το οποίο διοργάνωσε μια μικρότερης κλίμακας συναυλία (500 άτομα) τον Δεκέμβριο. Τα αποτελέσματα μελέτης που διενεργήθηκε έδειξε ότι ο προ-έλεγχος με rapid test και η χρήση μάσκας πέτυχαν, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Πηγή: nonews-news.gr