Πάτρα: Στο μικροσκόπιο της ανάκρισης οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

 Πάτρα: Στο μικροσκόπιο της ανάκρισης οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Στο μικροσκόπιο της ανάκρισης μπαίνουν πλέον οι ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας, οι οποίες έχουν ήδη απασχολήσει τους επιστήμονες ψυχολόγους για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η πραγματογνωμοσύνη θα διενεργηθεί από παιδοψυχολόγο που καλείται να ερμηνεύσει τα όσα ζωγράφισε το κοριτσάκι λίγο πριν τη δολοφονία του από την μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς πολύ συχνά οι ζωγραφιές των παιδιών είναι καθρέφτης των όσων έχουν βιώσει.

Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης ανέβασε το νέο του βίντεο κλιπ στο Youtube και έγινε χαμός

Την ίδια στιγμή, ξεκινά νέος κύκλος καταθέσεων ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, που την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσε τον κατάλογο των μαρτύρων που αφορούσε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Τη σκυτάλη στο μαραθώνιο καταθέσεων παίρνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από το Ωνάσειο, στο οποίο έγινε ο γονιδιακός έλεγχος της Τζωρτζίνας, ενώ θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες μάρτυρες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και από το Παίδων που κατέληξε το παιδί.

Μετά το Πάσχα αναμένονται απαντήσεις και σε διαφορά αιτήματα της ανακρίτριας, όπως αυτό που υπέβαλλε προς τον Ε.Ο.Φ προκειμένου να βρεθεί η πορεία της κεταμίνης. Η κα. Σαλάππα ζήτησε να της διαβιβαστούν στοιχεία σχετικά με το που έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Η ανακρίτρια αναμένει και «οδηγίες» από την κα. Χαρά Σπηλιοπούλου, διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που διορίστηκε για την βοηθήσει. Η επιστήμονας μελετώντας το φάκελο της Τζωρτζίνας ενδεχομένως προτείνει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Στο μεταξύ, περίπου 30 καταθέσεις έχουν δοθεί ήδη από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο πλαίσιο της διπλής εισαγγελικής έρευνας για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Ωστόσο, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ληφθούν περίπου 50 μαρτυρικές καταθέσεις.

Ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο που θα καθορίσει την εξέλιξη της έρευνας είναι η πραγματογνωμοσύνη των ιατροδικαστών, που διορίστηκαν από την εισαγγελία, Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι όπως φαίνεται θα χρειαστούν περίπου ένα μήνα ακόμα μέχρι να ολοκληρώσουν το «ξεσκόνισμα» των ιατρικών φακέλων.

Μανώλης Δράκος