Πάτρα: Σε 80 λεπτά έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα – Επιστρατεύονται γιατροί από το εξωτερικό για την υπόθεση

 Πάτρα: Σε 80 λεπτά έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα – Επιστρατεύονται  γιατροί από το εξωτερικό για την υπόθεση

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο χρόνος θανάτου της κόρης του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως προκύπτει από την επίσημη Ιατροδικαστική Έκθεση του Σωτήρη Μπουζιάνη, η ώρα ανακοπής και απώλειας ζωής καταγράφεται στις 15:50. Επομένως η προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και διάσωσης του παιδιού από τους γιατρούς κράτησε 80 ολόκληρα λεπτά. Σημειώνεται ότι η προφυλακισμένη μάνα ειδοποίησε τους νοσηλευτές για το επεισόδια του παιδιού στις 14:30.

Η πλευρά της κατηγορουμένης Ρούλς Πισπιρίγκου έχει «προσλάβει» ολόκληρη ιατρική ομάδα που θεωρεί ότι η ώρα θανάτου «αφήνει ανοιχτό το τι έγινε σ’ αυτά τα 80’». Σε αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν λεπτομερώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» για το 80λεπτο υπάρχουν διαφορετικές επιστημονικές απόψεις για τον ακριβή χρόνο θανάτου του κοριτσιού. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ίσως χορηγούνται στο παιδί ουσίες, που όμως κάποιες απ’ αυτές δεν φαίνονται στις τοξικολογικές εξετάσεις.
Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα θα κληθούν να δώσουν και γιατροί από το εξωτερικό, οι οποίοι γίνονται καθημερινά γνώστες των επίσημων στοιχείων από τις καταθέσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού κι έχουν δεχθεί να μιλήσουν επιστημονικά.

Οι καταθέσεις αυτές του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού- που να σημειωθεί δεν είχε πρόσβαση ο κ. Μπουζιάνης πριν την τελική έκθεσή του- δείχνουν να υπάρχουν κάποιες μικρές αντιφάσεις και διαφορές. Σε τέτοιο σημείο, που οι τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου λένε πως «φαίνεται…ότι κάτι δεν πάει καλά…», αλλά αυτό καλούνται να το αποδείξουν, αν και πολύ δύσκολο εγχείρημα, αφού απαιτείται σύνδεση και αποσύνδεση της κατηγορουμένης με το φονικό όπλο της κεταμίνης και παράλληλα κατάρριψη του θανάτου της Τζωρτζίνας μέσα στο αρχικό σενάριο του ενός 20λέπτου.

«Με δεδομένο ότι η θανατηφόρα ουσία είναι πια επισήμως, ενδοφλέβια, τότε μιλάμε για επίδραση του 1 λεπτού. Θα πρέπει να πουν οι γιατροί τι έγινε στα άλλα 79 λεπτά» είναι το σχόλιο που διαρρέει η νομική και τεχνική πλευρά που χειρίζεται το θέμα, για λογαριασμό της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου.

πηγή: Ethnos.gr

Χρήστος Σταθόπουλος