Πάτρα: Kατάθεση “φωτιά” από τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων – “Ενδεχομένως από εξωγενή παράγοντα η ουσία στην καρδιά”

 Πάτρα: Kατάθεση “φωτιά” από τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων – “Ενδεχομένως από εξωγενή παράγοντα η ουσία στην καρδιά”

Το «κομβικό» στοιχείο της τροπονίνης και η περίεργη συμπεριφορά των γονέων

Μια κατάθεση «φωτιά» φαίνεται να έδωσε στην ανακρίτρια ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου στο οποίο νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα, Ανδρέας Ηλιάδης. Την ώρα που οι Αρχές προσπαθούν με κάθε μέσο που διαθέτουν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και αφορά τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα ο γιατρός εστιάζει στο «κομβικό» στοιχείο της τροπονίνης τονίζοντας «το εύρημα δεν προήλθε από την ίδια την καρδιά, αλλά ενδεχομένως από… εξωγενή παράγοντα».

Μέρες μετά από την παρουσία του στην Ευελπίδων, ο εντατικολόγος – διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, κατά πληροφορίες της εφημέριδας «Πελοπόννησος» από νομικούς κύκλους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις περίεργες συμπεριφορίες των γονέων της Τζωρτζίνας.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης φαίνεται να υποστήριξε την προσωπική του θέση -ως επιστήμονας- για το εύρημα του ενζύμου «τροπονίνη» στις εξετάσεις της μικρής και το οποίο ενδεχομένως να μπορεί να «φωτίσει» κάτι ιδιαίτερο στη δικαστική υπόθεση, πιθανής εγκληματικής πράξης.

Ρούλα Πισπιριγκου και Τζωρτζίνα

Πρόκειται για το στοιχείο που έκανε εντύπωση και στην οικογένεια της κατηγορουμένης, όταν προ ημερών ζήτησε και πήρε από το ΠΓΝΠ τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας, για να δει την ένδειξη της «τροπονίνης» – ουσία της καρδιάς – αντί για 10 να εμφανίζεται στο… 485.

Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο Ανδρέας Ηλιάδης αφού ανέφερε πως το στοιχείο της «τροπονίνης» ήταν πράγματι μόνο για μια μέρα και έπεσε την επομένη, φέρεται να εξήγησε πως μια τιμή που πέφτει σχεδόν αμέσως είναι ένας παράγοντας που έχει αρθεί.

«Το εύρημα δεν προήλθε από την ίδια την καρδιά, αλλά ενδεχομένως από… εξωγενή παράγοντα» είπε και ανάφερε ως δηκτικό παράδειγμα, ότι πρώτα και κύρια ένα στοιχείο που δυσπραγεί την καρδιά είναι το οξυγόνο. «Ως ένζυμο, δε, αποκλειστικό της καρδιάς, δεν επιτρέπει να παραληφθεί ή να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι και αποτέλεσμα ενεργοποίησης του βηματοδότη που είχε το παιδί» υπογράμμισε.

Το «κομβικό» στοιχείο της «τροπονίνης» ο κ. Ηλιάδης, όχι μόνο το χαρακτήρισε θέμα που η απλή Ιατρική δεν μπορεί να λύσει, αλλά ζήτησε να διερευνηθεί από πιο εξειδικευμένους επιστήμονες. Αν αυτοί καταλήξουν πως το εύρημα προήλθε από «χέρι», το οποίο και προκάλεσε την απώλεια οξυγόνου, τότε αυτό θα αφορά πράξη που θα έχει γίνει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας, απ΄όπου η 9χρονη διακομίσθηκε στο ΠΓΝΠ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά»
Για τα δραματικά 55 λεπτά ανάνηψης της Τζωρτζίνας μίλησε στην Ανακρίτρια Αθήνας ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Ιωάννης Χασαπόπουλος.

«Αν δεν είχαμε σώσει τον Απρίλιο του 2021 το παιδι, σήμερα δεν θα είχαμε αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο. Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ποιος είναι μπροστά – πίσω, αλλά σημασία για μάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιου. Όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», είπε. Για δε τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα σημείωσε, ότι ο Μάνος ήταν πιο ψύχραιμος και η Ρούλα αμίλητη.

Κατέθεσαν ακόμη δύο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος.

πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα