Πάτρα: Δολοφονία και ο θάνατος της Ίριδας; – Τα 4 στοιχεία

 Πάτρα: Δολοφονία και ο θάνατος της Ίριδας; – Τα 4 στοιχεία

Εξελίξεις έρχονται στην άγρια υπόθεση, όπως εξελίσσεται, με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Μετά την κατηγορία ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε και τη Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται στο Κορυδαλλό ως ύποπτη, πληροφορίες αναφέρουν ότι και το 6 μηνών βρέφος της οικογένειας, η Ίριδα, είχε την ίδια τύχη.

Σε αυτό είχε συνηγορήσει και η ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη, μιλώντας στο MEGA, ωστόσο η κατάθεση της ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα που διενήργησε τη νεκροτομή στο βρέφος θα έχει βαρύνουσα σημασία.

Η κατάθεση  Τσιόλα ρίχνει φως στο μυστήριο

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα ήταν υποχρεωμένη να συμπεριλάβει στην ιατροδικαστική έκθεσή της για την Ίριδα το πόρισμα της παθολογοανατομικής εξέτασης της κ. Μητσέλου, που διέγνωσε ως αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβοκόμβου.

Έγκυρες, ωστόσο, ιατροδικαστικές πηγές, σύμφωνα με το pelop, αναφέρουν ότι η κ. Τσιόλα στην κατάθεση που αναμένεται να δώσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δεν πρόκειται να αποδεχθεί την αγενεσία του φλεβόκομβου ως αίτιο του θανάτου της Ίριδας! Αντιθέτως, θα επικεντρωθεί στην δική της διαπίστωση (πνευμονικό οίδημα) και προβλέπεται να είναι άκρως επεξηγηματική, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητός από τους ερευνητές της υπόθεσης ο «μηχανισμός θανάτου» της Ίριδας.

Τα τέσσερα στοιχεία που θα «κάψουν» τους ενόχους

Κοντολογίς, όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες, προκύπτουν τα εξής τρία συμπεράσματα:

  • Η αγενεσία φλεβόκομβου φεύγει από τη μέση.
  • Παθολογικό αίτιο δεν υφίστανται.
  • Ούτε γονιδιακό πρόβλημα υπάρχει, με βάση το αποτέλεσμα των εξετάσεων που έγινε γνωστό στις 30 Μαρτίου και που δεν είχε στην διάθεσή της η κ. Τσιόλα, όταν συνέτασσε την ιατροδικαστική της έκθεση, πέρυσι τον Ιούλιο και γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, δεν μπορούσε τότε να αποφανθεί ότι η Ίριδα έπεσε θύμα ασφυκτικού θανάτου.
  • Αξιοσημείωτο, εξ άλλου, είναι ότι δε χρειάζεται η ιατροδικαστής να αναφέρει σε τοξικολογικά ευρήματα, αφού η Ίριδα εξέπνευσε στο σπίτι και δεν είχε ‘’φορτωθεί’’ ο οργανισμός της με φάρμακα.

Την ίδια ώρα, ούτε από το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της θα προέκυπτε κάτι το διαφωτιστικό για να διευκολυνθεί στην κατάθεσή της η κ. Τσιόλα, γι’ αυτό άλλωστε και έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της εκταφής.

Ουσιαστικά, άλλωστε, τα χέρια της ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα «λύθηκαν» απ’ όταν περιήλθε σε γνώση της το αρνητικό αποτέλεσμα του γονιδιακού ελέγχου του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Με τη «εις άτοπο απαγωγή, συνεπώς, οδηγούμαστε σε εγκληματική ενέργεια…» λέει το pelop που σημαίνει ότι το βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη έχει δολοφονηθεί.

Σχετικά Άρθρα