ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Μητσοτάκης μας αντέγραψε για τη φθηνή στέγη – Ας έλεγε τουλάχιστον ποιος κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση

 ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Μητσοτάκης μας αντέγραψε για τη φθηνή στέγη – Ας έλεγε τουλάχιστον ποιος κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση

Με έντονο τρόπο αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη Βουλή για τη φθηνή στέγη μέσω ΟΑΕΔ.

Πηγές από τη Χ. Τρικούπη σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής σημείωναν με νόημα: «Ακόμη και η αντιγραφή προτάσεων όταν είναι προς όφελος των πολιτών είναι «δικαιολογημένη» , αλλά ως ένδειξη σεβασμού ας λέγεται ποιος έθεσε την κοινωνική στέγη στο δημόσιο διάλογο και παρουσίασε τεκμηριωμένη πρόταση έχοντας συζητήσει διεξοδικά με Ευρωπαίους ηγέτες που εφαρμόζουν ήδη προγράμματα κοινωνικής κατοικίας».

Prorata: Κλείνει στο 5,5% η διαφορά Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ- Στο 12% το ΚΙΝΑΛ

Υπενθυμίζεται ότι σε άρθρο του σήμερα το πρωί στο iefimerida.gr, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, εξήγησε την πολιτική του στο θέμα της στέγασης των νέων καθώς και το πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για πρόσβαση σε αξιοπρεπή και προσιτή στέγη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης φέρνοντας το παράδειγμα της Πορτογαλίας τόνισε ότι εκεί αξιοποιώντας επιχορηγήσεις αλλά και δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω κρατικών επενδύσεων σε συνεργασία και με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, προωθούν την αύξηση του αποθεματικού των κατοικιών που διατίθενται προς ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια από το 2% που είναι σήμερα στο 5%, ώστε να αποσυμφορηθεί η αγορά ακινήτων και να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχουν αναπτύξει ένα σύστημα φοροαπαλλαγών για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που συμφωνούν να ενοικιάσουν με μακροχρόνια συμβόλαια τα ακίνητά τους σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς, σε δικαιούχους, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Τρίτον, έχουν διαμορφώσει ένα πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου διάρκειας 1 έως 5 ετών, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους κάτω των 35 ετών, για να τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στα πρώτα τους έξοδα.

Μανώλης Δράκος