• 13 Μαΐου, 2021

Πασινιάν προς Μπάιντεν: “Ισχυρό βήμα προς την ιστορική αλήθεια”

 Πασινιάν προς Μπάιντεν: “Ισχυρό βήμα προς την ιστορική αλήθεια”

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν χαιρέτισε σήμερα την ιστορική απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Πασινιάν ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε μια ανάρτηση στο Facebook για αυτό το “πολύ ισχυρό βήμα προς τη δικαιοσύνη και την ιστορική αλήθεια”, και το οποίο προσφέρει “ανεκτίμητη υποστήριξη στους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων”.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας αποτελεί “ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για όλους εκείνους που θέλουν να οικοδομήσουν μια δίκαιη και ανεκτική διεθνή κοινωνία”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της αρμενικής κυβέρνησης.

Σε επιστολή του προς τον Τζο Μπάιντεν, ο Νικόλ Πασινιάν αναφέρει: “Ο λαός της Αρμενίας και οι Αρμένιοι σε όλο τον κόσμο δέχονται με μεγάλο ενθουσιασμό και χαιρετίζουν το μήνυμά σας … Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι σημαντική όχι μόνο ως φόρος τιμής στο 1,5 εκατομμύριο των αθώων θυμάτων, αλλά και σε σχέση με την πρόληψη της επανάληψης παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας”.

Ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε σήμερα τη γενοκτονία των Αρμενίων και έγινε ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που χαρακτηρίζει έτσι το θάνατο 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που σφαγιάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιστορική στιγμή: O Mπάϊντεν αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Περισσότερες από είκοσι χώρες έχουν αναγνωρίσει επίσημα αυτή τη γενοκτονία.

Η επιστολή Πασινιάν προς Μπάιντεν:

Ο λαός της Αρμενίας και της παγκόσμιας Αρμενίας καλωσόρισε με μεγάλο ενθουσιασμό το το μήνυμά σας για αναγνώριση και καταδίκη της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Εκτιμώ την αρχική σας θέση, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό βήμα στο δρόμο της αλήθειας και της ιστορικής δικαιοσύνης και της ανεκτίμητης υποστήριξης στους κληρονόμους των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Θα ήθελα να σημειώσω επιπλέον για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από δύο συνόδους του Κογκρέσου των ΗΠΑ το 2019 και να καταγράψω ότι η διαδικασία αναγνώρισης της γενοκτονίας της Αρμενίας στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε στο στόχο της.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι σημαντική όχι μόνο για να αποδοθεί σεβασμός σε 1.5 εκατομμύρια αθώα θύματα, αλλά και για να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων εγκλημάτων.

Η αναγνώριση για την Δημοκρατία της Αρμενίας είναι θέμα αλήθειας και ιστορικής δικαιοσύνης και ασφάλειας ιδιαίτερα υπό το φως των γεγονότων στην περιοχή μας πέρυσι. Συμμερίζομαι απόλυτα την ιδέα σας: ′′ Αν δεν γνωρίζουμε πλήρως, μνημονεύουμε και διδάσκουμε στα παιδιά μας τη γενοκτονία, οι λέξεις ′′ Ποτέ ξανά ′′ είναι ανούσιες

Αξιότιμε κ. Μπάιντεν,

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί ένα απαιτούμενο μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα που επαναβεβαιώνει την προσήλωσή σας στα ανθρώπινα δικαιώμάτα και αξίες.

Από αυτή την άποψη, αποτελεί ένα ενθαρρυντικό και εμπνευσμένο παράδειγμα για όσους θέλουν να χτίσουν μια δίκαιη και ανεκτική διεθνή κοινωνία μαζί.Παρακαλώ δεχτείτε, Εξοχότατε, τη διαβεβαίωση του βαθύτερου σεβασμού μου.