Πάσχα στο χωριό: Αθήνα-Γιάννενα 212 ευρώ για βενζίνη και διόδια

 Πάσχα στο χωριό: Αθήνα-Γιάννενα 212 ευρώ για βενζίνη και διόδια

Η Πάτρα είναι ο πιο φτηνός προορισμός για την έξοδο του Πάσχα, αν υπολογίσει κανείς τα έξοδα για βενζίνη και διόδια…

Οποιοσδήποτε άλλος προορισμός προς την Βόρεια Ελλάδα απαιτεί υπερβάσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό μόνο για τα μεταφορικά…

Έκτακτη ανακοίνωση ΕΟΔΥ για την μυστηριώδη ηπατίτιδα σε παιδιά – Καλεί σε εγρήγορση τους γιατρούς – Ποια συμπτώματα πρέπει να ανησυχήσουν


Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των αδειούχων που θέλουν να ταξιδέψουν από την Αθήνα προς την Κομοτηνή και να επιστρέψουν, οι οποίοι θα πρέπει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, να πληρώσουν 321,44 ευρώ μόνο για τα διόδια και τη βενζίνη. Ειδικότερα, η αμόλυβδη που πρέπει να καταναλώσει συνολικά μία οικογένεια για το συγκεκριμένο ταξίδι είναι 243,74€ ενώ τα διόδια είναι 77,7€.

Επίσης, από την Αθήνα με προορισμό τις Σέρρες και επιστροφή, συνολικά για την βενζίνη και τα διόδια οι εκδρομείς με ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να ξοδέψουν 190,4€ για την αμόλυβδη και 66,3€ για τα διόδια. Σύνολο δηλαδή στα 256,7 ευρώ.

Μία οικογένεια που θέλει να κάνει μία πασχαλινή εξόρμηση στα Ιωάννινα θα ξοδέψει συνολικά για βενζίνη και διόδια 211,38€. Αναλυτικά, η αμόλυβδη στα 134,88 ευρώ και για τα διόδια στα 76,5€.

Τριήμερο για Πάσχα στον Βόλο για μία οικογένεια σημαίνει συνολικά ότι βενζίνη και διόδια κα τη διάρκεια των δύο ταξιδιών, θα κοστίσουν στους εκδρομείς συνολικά 145,5 ευρώ, ενώ για την Καλαμάτα οι ταξιδιώτες θα χαλάσουν σχεδόν 105€. Πιο συγκεκριμένα 77,66€ για την αμόλυβδη που θα καταναλώσουν και 27,9€ για τα διόδια.

Πιο ‘’φθηνή’’ έρχεται για τους εκδρομείς η Πάτρα λόγω και της απόστασης, με τους εκδρομείς να ξοδεύουν λιγότερα από 100 ευρώ, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν 69,08€ για την αμόλυβδη και 23,6€ για τα διόδια.

Μανώλης Δράκος