• 3 Δεκεμβρίου, 2020

Παρενέργειες: Αγανακτισμένος ο Πλεύρης ζητεί ευθύνες για το “ιστορική” (Συμφωνία Πρεσπών) – Φωτογράφισε τον Δένδια (vid)

 Παρενέργειες: Αγανακτισμένος ο Πλεύρης ζητεί ευθύνες για το “ιστορική” (Συμφωνία Πρεσπών) – Φωτογράφισε τον Δένδια (vid)

Αγανάκτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Πλεύρης γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, για την «απαράδεκτη αναφορά» ως «ιστορική» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο βουλευτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ζήτησε εξηγήσεις και ευθύνες φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το Νίκο Δένδια και το υπουργείο Εξωτερικών, για την «λανθασμένη αναφορά».

Εμμένοντας ο Θ. Πλεύρης πιστός στο ακροδεξιό του κοινό χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, ως «άθλια και ανιστόρητη συμφωνία» και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ αναγκάστηκε να την υιοθετήσει.

Η Όλγα Γεροβασίλη που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με τον Πλέυρη, αιχμηρά θύμισε στον βουλευτή της ΝΔ, ότι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ τότε «φόρεσαν περικεφαλαίες, κατέβαιναν σε συγκεντρώσεις και καλούσαν σε καταλήψεις» για να υιοθετήσουν σήμερα ως ιστορική την Συμφωνία των Πρεσπών που τότε πολεμούσαν.

«Γελοίο περιστατικό» χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το περιστατικό με την αναγραφή – διαγραφή της λέξης ιστορικής, σχολιάζοντας ότι είναι γνωστό τοις πάση πως τα κοινά ανακοινωθέντα διασταυρώνονται από κοινού.