• 27 Νοεμβρίου, 2021

Παρέμβαση Τσίπρα για την πανδημία – Το μήνυμα στους πολίτες μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις

 Παρέμβαση Τσίπρα για την πανδημία – Το μήνυμα στους πολίτες μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις

Η συναίνεση έχει χαθεί οριστικά στο πολιτικό σκηνικό στο κορυφαίο ζήτημα της πανδημίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείεται σήμερα να πραγματοποιήσει μια ηχηρή παρέμβαση με δήλωση μήνυμα στους πολίτες για την πανδημία.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Το τρίτο όχι του Πρωθυπουργού στην συναινετική και συνθετική πρόταση Τσίπρα για την αντιμετώπιση από κοινού από το πολιτικό σύστημα της πανδημίας καθιστά μονόδρομο τη μετωπική σύγκρουση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει το κόμμα σε θέσεις εμπροσθοφυλακής και σφυροκοπά πλέον την κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις διαχρονικά λάθος επιλογές στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Μια κρίση που δεν αποκλείεται με τη σημερινή εικόνα των ρεκορ κρουσμάτων και της κατακόρυφης αύξησης των διασωληνώσεων στις ΜΕΘ covid  να εξελιχθεί σε μια εθνική τραγωδία, όπως ήδη ισχυρίζονται κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού υγείας κρίθηκαν οριζόντια από τα κόμματα της αντιπολίτευση τουλάχιστον ημίμετρα για δυο βασικούς λόγους: δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ – αντίθετα σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε κατάρρευση – και εξακολουθεί να χαϊδεύει το αντιεμβολιαστικό ακροατήριο και τους αρνητές με μέτρα όπως η ελεύθερη είσοδος στους ναούς.

Έγκλημα 

Η κατάρρευση του διευθυντή της μονάδας covid στη Λάρισα ήταν ένα ακόμη ηχηρό καμπανάκι για την εγκατάλειψη του ΕΣΥ, μια επιλογή συνειδητή σύμφωνα με την αντιπολίτευση στην πιο κρίσιμη ίσως φάση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μιλήσει για εγκληματικές ευθύνες συνειδητής αδράνειας στην ενίσχυση των νοσοκομείων από το τρίτο κιόλας κύμα της πανδημίας και ιδιαίτερα από τη στιγμή που άρχισε να αποτυπώνεται η μεγάλη κάμψη των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού και όλοι οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για το τέταρτο και σφοδρότερο κύμα από τη στιγμή που ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι αναμειγνύονταν από τις αρχές του Φθινοπώρου σε δημόσιους και κλειστούς χώρους.