• 4 Αυγούστου, 2021

Παρέμβαση Τσίπρα για τα αρχαία της Βενιζέλου: Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί την ιστορική του ευθύνη απέναντι στη Θεσσαλονίκη

 Παρέμβαση Τσίπρα για τα αρχαία της Βενιζέλου: Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί την ιστορική του ευθύνη απέναντι στη Θεσσαλονίκη

“Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πράξει το αυτονόητο και να αντιληφθεί την ιστορική του ευθύνη απέναντι στη Θεσσαλονίκη. Τα αρχαία πρέπει να διατηρηθούν ακέραια και αμετακίνητα στη θέση τους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Α΄ Θεσσαλονίκης με θέμα «Και αρχαία και Μετρό. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης».

Χαρακτήρισε τη βυζαντινή «Μέση Οδό» ως μία «από τις σπουδαιότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών» και υπογράμμισε ότι «το εκπληκτικό αυτό μνημειακό σύνολο δεν είναι κινητό, όλη του η σημασία βρίσκεται στη θέση που αποκαλύφθηκε».

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το μετρό Θεσσαλονίκης είπε ότι «έβαλε το έργο του μετρό σε ράγες. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου ολοκληρώθηκε», ενώ για τον σταθμό Βενιζέλου τόνισε «βρήκαμε και προχωρούσαμε τη λύση ώστε και το μετρό να λειτουργήσει και τα αρχαία να αναδειχθούν ακέραια στη θέση τους».

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο τον νέο εκτροχιασμό του έργου κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έβαλαν χειρόφρενο στο μετρό και δυναμίτη στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης» και πως «επανέφεραν χωρίς λόγο το διχαστικό δίλημμα που κυριαρχούσε μετρό ή αρχαία και κατάφεραν η Θεσσαλονίκη να μην έχει ούτε μετρό ούτε αρχαία». «Ας μην καταδικάζουμε την πόλη για πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες. Δεν αξίζει στη Θεσσαλονίκη τόση υποτίμηση», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.