• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Δάφνη-Γυναικοκτονία/ Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τους δύο αστυνομικούς που αγνόησαν την καταγγελία

 Δάφνη-Γυναικοκτονία/ Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τους δύο αστυνομικούς που αγνόησαν την καταγγελία

(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ποινικά ελεγχόμενοι βρίσκονται πλέον οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς, αν και έλαβαν σήμα υψηλής προτεραιότητας, δεν κατέβηκαν καν από το περιπολικό όταν έφτασαν στο διαμέρισμα στη Δάφνη, όπου διαπράχθηκε η στυγερή δολοφονία της 31χρονης από το σύζυγό της.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο που λειτούργησαν οι δύο αστυνομικοί. Δηλαδή ότι δεν έπραξαν το καθήκον τους αγνοώντας το σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει γειτόνισσα.

Σύμφωνα μάλιστα με αρμόδιες πηγές η εν λόγω μαρτυρία για το ενδοοικογενειακό επεισόδιο στη Δάφνη, ήταν σαφέστατη και υπήρχε αναφορά ότι μέσα στο σπίτι βρίσκεται ανήλικο παιδί. Η μάρτυρας έδωσε δε τα δικά της στοιχεία ταυτότητας στις Αρχές και το δικό της κουδούνι, γιατί το κουδούνι του ζευγαριού είχε αλλάξει.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αν και το περιπολικό έλαβε σήμα υψηλής προτεραιότητας να φτάσει όσο το δυνατόν συντομότερα στο σημείο, κάτι το οποίο είναι άλλωστε καταγεγραμμένο, φαίνεται να φτάνει 25 λεπτά αργότερα.

Ακολούθως, οι δύο αστυνομικοί, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, δεν βγήκαν καν από το περιπολικό. Αντίθετα, ανοιγόκλειναν τα παράθυρα του περιπολικού, ενώ στη συνέχεια διαβίβασαν στο κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει το ενδοοικογενειακό επεισόδιο και κατόπιν αποχώρησαν.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε οι δύο αστυνομικοί εντοπίστηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι και με τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ανδρέα Στεφανάτο.