• 27 Νοεμβρίου, 2021

Παρέμβαση Παπανδρέου: Οι πρώτες επαφές και τα σενάρια που φουντώνουν

 Παρέμβαση Παπανδρέου: Οι πρώτες επαφές και τα σενάρια που φουντώνουν

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των επαφών του Γιώργου Παπανδρέου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ομαλή εξέλιξη των εσωκομματικών διαδικασιών που ανέλαβε μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα διεκδίκησης.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργός, αφού επικοινώνησε με την κ. Γεννηματά η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και έπειτα από την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, ξεκίνησε τον κύκλο των επικοινωνιών του με τους διεκδικητές της Προεδρίας.

Ο πρώτος κύκλος των επαφών περιελάμβανε την συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη, ενώ παράλληλα, επικοινώνησε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου που βρίσκεται στην Κρήτη και καθορίστηκε επικοινωνία για αύριο Δευτέρα.

Παύλος Χριστίδης

Η συζήτηση των δύο ανδρών, εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και η ενωτική πορεία της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά, με τον Παύλο Χρηστίδη να δηλώνει μετά τη συνάντηση:

«Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση». 

Νωρίτερα, συνομίλησε με τον Παύλο Γερουλάνο με τον οποίον αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις.

Παύλος Γερουλάνος

Η συνάντηση με τον κ.  Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και, όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης».

Ο ίδιος χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση, προσθέτοντας ότι θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. «Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Πάντως, μετά τη συνάντηση, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και Δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, δημοσιοποίησε κείμενο κάλεσμα για την συλλογή των απαραίτητων υπογραφών ώστε να επισημοποιηθεί η υποψηφιότητά του.

Αντιδράσεις Λοβέρδου

Παρόλαυτά, φωτιά έχει ανάψει ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος πάντως δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αφού νωρίτερα το μεσημέρι, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας είχε ρίξει το γάντι στον πρώην Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι όποιος ενδιαφέρεται για την Προεδρεία, θα πρέπει να ακολουθήσει την καθορισμένη διαδικασία και να καταθέσει την υποψηφιότητά του.

Σενάρια για υποψηφιότητα Παπανδρέου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει ζητήσει την απόσυρση των υποψηφιοτήτων και από αυτό συμπεραίνεται ότι δνε προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα όπως σημειώνουν κομματικές πηγές.

Ωστόσο, η πληροφορία αυτή, είναι αντίθετη από όσα δημοσιοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο ειδησεογραφικός ιστότοπος news247 όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, ο Γ. Παπανδρέου έχει ζητήσει την απόσυσρση των υποψηφίων προκειμένου να κατέλθει ο ίδιος στην αρένα της διεκδίκησης της Προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής σε ένα λιγότερο διασπασμένο πεδίο διεκδίκησης από αυτό των 6 υποψηφιοτήτων.