• 21 Απριλίου, 2021

Παρέμβαση Κουσούλη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς:”Φωστήρες διαφημιστές, ανίδεοι και άοπλοι”

 Παρέμβαση Κουσούλη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς:”Φωστήρες διαφημιστές, ανίδεοι και άοπλοι”

Με μια ενδιαφέρουσα παρέμβασή του στο προφίλ του Facebook ο γνωστός πολιτικός επιστήμονας και σύμβουλος Στρατηγικής Λευτέρης Κουσούλης αναφέρεται στους τελευταίους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία και την εν γένει λειτουργία του συστήματος διακυβέρνησης και το έλλειμμα πειθούς που δημιουργείται.

“…φωστήρες διαφημιστές, ανυποψίαστοι για την κοινωνική λειτουργία, ανίδεοι και άοπλοι να ακούσουν την αγωνία και τον φόβο των ανθρώπων, το αδιέξοδο και την ανησυχία τους, ψάχνουν διαφημιστικά ευρήματα”, επισημαίνει χαρακτηριστικά ενισχύοντας το κλίμα που ήδη υπάρχει για τα πρόσφατα επικοινωνιακά “βατερλό” της κυβέρνησης και την έλλειψη επαφής με το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Γράφει συγκεκριμένα:

Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα.
Είμαι υποχρεωμένος – και ας παρεξηγηθώ, προέχει η αλήθεια – να σημειώσω ότι η διαχείριση της πανδημίας στο μέτωπο της πειθούς έχει πλήρως και καταλυτικά αποτύχει. Εκεί που υπάρχει μια κοινωνική ανάγκη και ένα κοινωνικό αίτημα, φωστήρες διαφημιστές, ανυποψίαστοι για την κοινωνική λειτουργία, ανίδεοι και άοπλοι να ακούσουν την αγωνία και τον φόβο των ανθρώπων, το αδιέξοδο και την ανησυχία τους, ψάχνουν διαφημιστικά ευρήματα. Δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει ”έσω πειθώ”. Επίμονη επεξήγηση και ερμηνεία της στιγμής σε κίνηση, με αναφορά σε μια χειροπιαστή έξοδο και προοπτική. Η ζημία που προκαλείται είναι πολύ μεγάλη. Καταστροφική.
Κυρίως εις βάρος των αδύναμων συμπολιτών μας, πολλοί από τους οποίους περιέρχονται σε απελπισία.
Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα κύριοι της Κυβέρνησης.